ΥΓΕΙΑ

Η ΠΑΣΥΝΟ προειδοποιεί με απόσυρση προσωπικού από τα νοσηλευτήρια αν απολυθούν έκτακτοι

Η ΠΑΣΥΝΟ προειδοποιεί με απόσυρση προσωπικού από τα νοσηλευτήρια αν απολυθούν έκτακτοι

H Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που η εργοδοτική πλευρά επιχειρήσει να προχωρήσει σε απολύσεις οιονδήποτε έκτακτου μέλους για εκδικητικούς λόγους, είτε αντιδεοντολογικά και αντισυνταγματικά, θα υποχρεωθεί να αποσύρει όλο το προσωπικό της απ’ όλα τα νοσηλευτήρια, χωρίς καμιά άλλη προειδοποίηση.

Σε ανοικτή επιστολή της, απευθύνεται προς τους νοσηλευτές που είναι άνεργοι, και αναφέρει πως «ο αγώνας που δίνεται αυτές τις μέρες από την ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ είναι ένας αγώνας κοινής διεκδίκησης της επαγγελματικής καταξίωσης και αναγνώρισης του επαγγέλματός μας». «Σε αυτόν τον αγώνα θα πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και σαν μια γροθιά να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τις επόμενες γενιές συναδέλφων νοσηλευτών», συνεχίζει.
 
Η Οργάνωση κάνει έκκληση προς τους  νοσηλευτές να μην δελεαστούν από την εργοδοτική πλευρά και να ενδώσουν σε απεργοσπαστικές ενέργειες.
 
Επίσης, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ επικαλείται τον Περί Τερματισμού Απασχολήσεως Νόμο και αναφέρει πως ο Νόμος περιέχει ρητές πρόνοιες που καθιστούν την απόλυση εργαζομένου λόγω συνδικαλιστικής δραστηριότητας παράνομη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, το άρθρο 6(2) (α) του Νόμου προνοεί ότι η ιδιότητα του μέλους της Συντεχνίας ή η συμμετοχή σε συντεχνιακές δραστηριότητες δεν συνιστά βάσιμο λόγο για τον τερματισμό της απασχόλησης.
 
«Η προστασία αυτή επεκτείνεται σε όλους τους εργαζομένους, ανεξάρτητα αν εργάζονται στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα ή σε ημικρατικούς οργανισμούς, μόνιμους η έκτακτους. Ο εν λόγω Νόμος στις ερμηνευτικές του διατάξεις στον ορισμό της έννοιας του εργοδοτουμένου περιέχει ειδική πρόνοια προς αποφυγή οποιασδήποτε αμφιβολίας με την οποία περιλαμβάνει στους «εργοδοτουμένους» τόσο τους μόνιμους όσο και τους έκτακτους στο δημόσιο, ιδιωτικό και ημικρατικούς οργανισμούς», καταλήγει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top