ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φωνάζουν για τις συντάξεις του και το ΕΕΕ οι συνταξιούχοι! Καταγγέλλουν το Υπ. Εργασίας

Φωνάζουν για τις συντάξεις του και το ΕΕΕ οι συνταξιούχοι! Καταγγέλλουν το Υπ. Εργασίας

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) Σε ανακοίνωσή της “καταγγέλλει την κυβέρνηση για το ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι που έχουν εγκριθεί ως δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα αναδρομικά που δικαιούνται”.

Εκφράζει, επίσης, την έντονη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι συνεχίζουν να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα από τη Νομοθεσία για το ΕΕ.

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι “πέραν από τις νέες περικοπές που έγιναν τον Φεβρουάριο του 2016 λόγω υπολογισμών των τόκων στα εισοδήματα των συνταξιούχων, όπως και της χορηγίας από τον ΚΟΑΠ και της 13ης σύνταξης, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων που υπέβαλαν χαμηλοσυνταξιούχοι”.

Προσθέτει ότι “από την ομάδα αυτή των συνταξιούχων αποκόπηκε η μικρή επιταγή από τον Νοέμβριο του 2014 και ύστερα από την τροποποίηση της Νομοθεσίας που έγινε τον Ιούλιο του 2015, υπέβαλαν αίτηση για επανάκτησή της”.

Ωστόσο, “λόγω της ασυνεννοησίας των τμημάτων που εξετάζουν τις αιτήσεις για ΕΕΕ και τις αιτήσεις για χαμηλοσυνταξιούχους, το τμήμα του ΕΕΕ απαντά λανθασμένα στους αιτητές ότι δεν είναι δικαιούχοι τη στιγμή που είναι δικαιούχοι της μικρής επιταγής”.

Το έθεσε ξανά η ΕΚΥΣΥ την 1η Μαρτίου 2016 στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας, αλλά πέρασε ένας μήνας και δεν έχει επιλυθεί, αναφέρει.

Η ΕΚΥΣΥ καταγγέλλει, επίσης, “την απαράδεκτη”, όπως αναφέρει, “διαδικασία που ίσως να είναι και παράνομη την οποία ακολουθεί το Υπουργείο Εργασίας σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό των τόκων από καταθέσεις που πιθανόν να είναι στο όνομα πέραν από τους αιτητές συνταξιούχους και σε παιδιά τους”.

Σύμφωνα με την ΕΣΥΣΥ, “το Υπουργείο Εργασίας υπολογίζει τα έσοδα από τόκους όλα στο εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά και να μειώνεται ή να αποκόπτεται η μικρή επιταγή”.

Σε ό,τι αφορά αιτήσεις συνταξιούχων μεγάλης ηλικίας με προβλήματα υγείας και αναπηρίες, η ΕΚΣΥ αναφέρει ότι “δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλος αριθμός, πέραν από τα 1500 άτομα, που περιμένουν ακόμη την εξέταση των αιτήσεών τους ενώ αρκετοί περιμένουν απάντηση από τον Αύγουστο, Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2014”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν για την υπόθεση του Θανάση, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι σε επικοινωνία με τη μητέρα του Θανάση από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top