ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα ήξερε όλα ο Συλικιώτης για τον ΧΥΤΑ Μαραθούντας! – Αποκαλύπτουμε επιστολή-βόμβα για τις μίζες - ΕΓΓΡΑΦΟ

Τα ήξερε όλα ο Συλικιώτης για τον ΧΥΤΑ Μαραθούντας! – Αποκαλύπτουμε επιστολή-βόμβα για τις μίζες -  ΕΓΓΡΑΦΟ

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο αφήνει τον τέως Υπουργό Εσωτερικών και νυν Ευρωβουλευτή Νεοκλή Συλικιώτη έγγραφο που αποκαλύπτει το ThemaOnline.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ντοκουμέντο, το περιεχόμενο του οποίου παρουσιάζουμε στο παρόν δημοσίευμα, το στέλεχος της προηγούμενης κυβέρνησης γνώριζε εδώ και έξι χρόνια όλα όσα απασχολούν τώρα τις αρχές της Κύπρου σε σχέση με το ΧΥΤΑ Μαραθούντας και τις μίζες από την Helector. Για άγνωστους για την ώρα λόγους ωστόσο, δεν έπραξε τίποτα απολύτως, όπως καταμαρτυρούν και τα τελευταία γεγονότα.

Η επιστολή
Λειτουργός του Υπουργείου Εσωτερικών που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τη Helector, είχε αντιληφθεί όλα όσα γίνονταν μεταξύ τριών συναδέλφων του στο Υπουργείο και ανθρώπου της εν λόγω εταιρείας και είχε απειληθεί ότι αν μιλούσε θα έμενε εκτεθειμένος.  «Είσαι μπλεμένος ήδη. Αν μιλήσεις εννά σε διαψεύσουμε τζιαί οι τρεις. Ποιόν εννά πιστέψουν ρε ….; Εμάς οξά εσένα. Πιάσ’  τα ριάλια τζιαί κρύψε», του είχε αναφέρει χαρακτηριστικά συνάδελφός του. Όλα αυτά, λοιπόν, ο εν λόγω λειτουργός του Υπουργείου τα είχε καταγγείλει γραπτώς με επιστολή του στον κ. Συλικιώτη στις 30 Μαρτίου του 2010. Ο τελευταίος, όμως, έμεινε άπραγος…

Φάκελοι με… έγγραφα που ήταν λεφτά
Ο εν λόγω υπάλληλος του ΥΠΕΣ στην επιστολή του κατέγραψε λεπτομέρειες που συνάδουν πλήρως με τα όσα κατατέθηκαν στους ανακριτές της Αστυνομίας, οι οποίοι ασχολούνται με την υπόθεση. Κατονομάζει τους λειτουργούς, όπως και το άτομο της εταιρείας που έδινε τις μίζες. Περιγράφει μάλιστα και μια συνάντηση που έγινε σε γραφείο εμπλεκόμενου υψηλόβαθμου υπαλλήλου του ΥΠΕΣ, με τον άνθρωπο της Helector να δίνει σε τέσσερις λειτουργούς μεγάλα χρηματικά ποσά. Επρόκειτο για λεφτά που βρίσκονταν σε φάκελο και παρουσιάστηκαν από το άτομο της εταιρείας «ως έγγραφα» που του ζητήθηκαν.

Δεν απαντούσε ο Συλικιώτης
Το ThemaOnine προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Νεοκλή Συλικιώτη, για να ζητήσει τις θέσεις του, ωστόσο ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών δεν απαντούσε στις επίμονες κλήσεις μας κατά το βράδυ της Πέμπτης (31/03).

Το πλήρες κείμενο
Παραθέτουμε στη συνέχεια το πλήρες κείμενο της επιστολής (τα ονόματα είναι καλυμμένα για να μην επηρεάσουμε το ανακριτικό έργο και τις δρομολογηθείσες νομικές διαδικασίες), το οποίο από μόνο του αποδίδει την πλήρη εικόνα:


«30 Μαρτίου 2010
Έντιμε κ. Υπουργέ,

Την τελευταία διετία φέρω ασήκωτο βάρος στην συνείδησή μου. Πρόκειται για ένα θέμα που έχει να κάνει με το Υπουργείο Εσωτερικών και το οποίο έχει διαταράξει την προσωπική και οικογενειακή μου ζωή.

Με απασχολεί ένα σοβαρό ζήτημα  που οι σε βάρος μου απειλές δεν επέτρεψαν να καταγγείλω. Σ΄ αυτό το σημείο να αναφέρω ότι λόγω της φύσεως της εργασίας μου στο Υπουργείο, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχω άμεση εμπλοκή με αναθέσεις κυβερνητικών έργων. Ακριβώς αυτή η εμπλοκή μου με έφερε και στη δύσκολη θέση που βρίσκομαι σήμερα.

Ως συμμετέχων στην τετραμελή επιτροπή για το κύτταρο Β1 στου ΧΥΤΑ Μαραθούντας έλαβα μέρος στις διαπραγματεύσεις με τον υπεύθυνο της εταιρείας  Helector  ------------- . Από την αρχή της διαπραγμάτευσης μου έκανε αρνητική εντύπωση η στάση των υπόλοιπων συναδέλφων μου, των  -----    ------------,   ----------------  ---------------   και -----------  ------------.

Από την πρώτη στιγμή μου προκάλεσε αίσθηση η οικειότητα των συναδέλφων μου στο Υπουργείο με τον   -------------, υπεύθυνο της εταιρείας. Αστειεύονταν, γελούσαν και γενικά έδειχναν ότι γνωρίζονταν. Επίσης, στις διαπραγματεύσεις συμπεριφέρονταν λες και η δουλειά ήταν οριστικό πως θα ανατεθεί στην εν λόγω εταιρεία.

Στις συνεχείς προσπάθειές μου να στείλω το μήνυμα ότι θα πράξουμε ό,τι εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, ενώπιον του υπεύθυνου της εταιρείας -------------, αντιμετωπιζόμουν με απαξίωση. Ο ------------- μου ανέφερε ότι «όταν δεις κι εσύ τα πράσινα (σημ. προφανώς αναφερόταν σε χρώμα χαρτονομίσματος) θα αλλάξεις γνώμη»

Σε μια άλλη περίπτωση, ο -----    ------------,   μου ανέφερε σε έντονο ύφος:  «Γ… εν θα μας χαλάσεις εσού τη δουλειά».

Υπήρχαν, μάλιστα, τσακωμοί με τους συναδέλφους. Σε μια περίπτωση, ο ----------------  ---------------  , προσπάθησε να με καθησυχάσει και μου είπε πώς δεν πρέπει να ανησυχώ. Πρόσθεσε: «Εμείς εννά κάμουμεν τζιείνο που εν σωστό για τον φορολογούμενο. Αν βάλουμε τζιαί λλία ριάλια στην πούγκα μας, εν θα πάθουμεν κάτι. Αν μιλήσεις εννά μπερτέψεις τζιαί εσού. Οι υπογραφές σου εν παντού».

Στις 4 Απριλίου του 2009 ο  μηχανικός της εταιρείας ------------- , ζήτησε να μας επισκεφτεί στο Υπουργείο για το θέμα με το ΧΥΤΑ. Μπήκε στο γραφείο του ενός εκ των άλλων τριών συναδέλφων, του -----------  ------------, όπου κληθήκαμε όλοι όσοι συμμετείχαμε στις διαπραγματεύσεις. Στη συνέχεια  και αφού πρώτα έκλεισε με νόημα το μάτι, ανέφερε: «Κύριοι σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία. Σας έφερα και τα τελευταία έγγραφα που θέλατε». Στη συνέχεια τοποθέτησε τέσσερις φακέλους στο γραφείο. 

Αμέσως αντέδρασα και ρώτησα τον μηχανικό της εταιρείας για ποιά έγγραφα κάνει λόγο. Εκείνη την στιγμή επενέβη ο ----------------  --------------- , ο οποίος μου είπε: «Γιώρκο, εσυζητήσαμεν τα…».

Όταν μετέβηκα στο γραφείο μου διαπίστωσα ότι ο φάκελος περιείχε το ποσό των 20.000 ευρώ. Οι αρχές μου δεν μου επέτρεψαν να καρπωθώ αυτά τα χρήματα. Αμέσως πήγα στο γραφείο του -----------  ------------, όπου και άρχισα να φωνάζω. Ο  ----    -------------- έκλεισε την πόρτα και άρχισε να με απειλεί, λέγοντάς μου μεταξύ άλλων: «Είσαι μπλεμένος ήδη. Αν μιλήσεις εννά σε διαψεύσουμε τζιαί οι τρεις. Ποιόν εννά πιστέψουν ρε Γ….; Εμάς οξά εσένα. Πιάσ’  τα ριάλια τζιαί κρύψε».

Έντιμε κ. Υπουργέ, τα χρήματα δεν τα χρησιμοποίησα ποτέ. Τα έχω φυλαγμένα στο σπίτι μου μαζί με άλλα έγγραφα. Έχω διαπιστώσει ότι με την ανάληψη των καθηκόντων σας τον Φεβρουάριο του 2008 δεν χαρίζεστε σε κανέναν και ότι θέλετε πραγματικά να προσφέρετε στην Κύπρο. Είμαι έτοιμος να καταθέσω όλα τα πιο πάνω ενώπιον ανακριτών. Είμαι στη διάθεσή σας για τα περαιτέρω.

Με εκτίμηση,

…… …….»

 

Διαβάστε ακόμη: Το Πρωταπριλιάτικο ψέμα του ThemaOnline και η αληθοφανής «αποκαλυπτική» επιστολή     

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top