LIKE ONLINE

Πώς θα μπαίνουμε σε ιστοσελίδες και εφαρμογές με αναγνώριση προσώπου

Πώς θα μπαίνουμε σε ιστοσελίδες και εφαρμογές με αναγνώριση προσώπου

Ο απόλυτα προσωπικός «κωδικός» που δεν μπορεί να κλέψει κανείς

Το Windows Hello είναι ένα νέο βιομετρικό σύστημα ελέγχου ταυτότητας που έρχεται να αλλάξει τον τρόπο σύνδεσης σε ιστοσελίδες, προγράμματα περιήγησης και εφαρμογές. Μέσω αυτού οι χρήστες θα μπορούν πλέον να αποκτούν πρόσβαση μετά από έλεγχο του προσώπου, της ίριδας και του δακτυλικού αποτυπώματος.

Αν κι αυτή η νέα υπηρεσία έρχεται μέσα από τα Windows 10, φαίνεται πως σύντομα θα εξαπλωθεί και πέρα από αυτά, καθώς θα επεκταθεί σε εφαρμογές των Windows, καθώς και σε προγράμματα περιήγησης στον Ιστό. Μέχρι σήμερα, το Windows Hello υποστηρίζεται μόνο από συσκευές που είναι εξοπλισμένες με ειδική 3D κάμερα και μονάδες ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό ειδικού hardware και software για να μην μπορεί να «εξαπατηθεί» όπως για παράδειγμα από μία φωτογραφία του χρήστη.

Αν ο χρήστης έχει laptop με το απαραίτητο hardware, το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει είναι να γίνει μια φορά η αναγνώριση προσώπου από το Windows Hello και μετά θα μπορεί να συνδεθεί στον υπολογιστή απλά κοιτάζοντάς τον.

Η νέα αυτή υπηρεσία θέλει ουσιαστικά να προσθέσει μια ακόμη δικλείδα ασφαλείας στις συνδέσεις στους υπολογιστές, καθώς θα είναι τόσο ακριβής η αναγνώριση ώστε να μην μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό του χρήστη ούτε καν ο δίδυμος αδελφός του.

«Το 80% των ανθρώπων χρησιμοποιούν ίδιους κωδικούς πρόσβασης για πολλές ιστοσελίδες και το 90% των ανθρώπων εγκαταλείπουν τη χρήση ενός site (αυτών που απαιτούν κωδικό πρόσβασης) επειδή τον ξέχασαν», είπε στο mashable ο Yusuf Mehdi, εταιρικός αντιπρόεδρος της Microsoft για τα Windows και τις συσκευές της.

Η εταιρεία σχεδιάζει να εξαπλώσει το Windows Hello σε άλλες συσκευές και εφαρμογές. Πρόκειται σίγουρα για μια ενδιαφέρουσα και σημαντική προοπτική, αλλά μελλοντικά η Microsoft θα πρέπει να ξεπεράσει κάποιους περιοριστικούς παράγοντες όπως τον ειδικό εξοπλισμό (πχ την 3D κάμερα).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top