ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο συνάντησης ΓΔ ΥΠΕΣ με αντιπροσωπεία Κογκρέσου ΣτΕ

Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο συνάντησης ΓΔ ΥΠΕΣ με αντιπροσωπεία Κογκρέσου ΣτΕ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης που βρίσκεται στην Κύπρο ειχε την Τετάρτη (06/04) ο Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης,

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης που βρίσκεται στην Κύπρο, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων  του Κογκρέσου για παρακολούθηση της ορθής εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του πρώτου νομικά δεσμευτικού κειμένου που υιοθετήθηκε από τα κράτη – μέλη και τον οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία κύρωσε σε Νόμο το 1988.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Νικολαΐδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία, λεπτομερώς, για τα συζητούμενα στη Βουλή νομοσχέδια για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν από μέλη της αντιπροσωπείας, τόσο για το περιεχόμενο των νομοσχεδίων, όσο και για την υφιστάμενη κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Κύπρο.  `Οπως αναφέρεται, η αντιπροσωπεία αναμένεται να υποβάλει σχετική έκθεση προς την Κυπριακή Δημοκρατία, αναφορικά με τις διαπιστώσεις της.

Το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί το θεσμό που έχει την ευθύνη της αξιολόγησης της κατάστασης της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας στα 47 κράτη – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το Κογκρέσο έχει θεσμοθετήσει τακτική και συστηματική παρακολούθηση των χωρών που έχουν υπογράψει και επικυρώσει τον Χάρτη, κάθε πέντε, περίπου, χρόνια, (αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη στην Κύπρο, μετά από εκείνη που πραγματοποιήθηκε το 2001), ενώ παράλληλα, έχει καθιερώσει ένα αυστηρό πλαίσιο για το διορισμό εισηγητών που διασφαλίζει την αμεροληψία της αντιπροσωπείας που είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση.

Μέσω των συστάσεων του στα κράτη – μέλη, το Κογκρέσο συμβάλλει στη βελτίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην ενίσχυση της δημοκρατίας και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Σε εξέλιξη η διαδικασία ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας Κύπρου - Καταθέτει ο μοναχός Τιμόθεος

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σε υποθαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top