ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λακκοτρύπης: Προσδοκούμε σε μια εξαιρετική χρονιά στον τουρισμό

Λακκοτρύπης: Προσδοκούμε σε μια εξαιρετική χρονιά στον τουρισμό

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για την τουριστική μας βιομηχανία από τις φετινές κρατήσεις, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του για μια "εξαιρετική χρονιά", υποδεικνύοντας ότι όλα εξαρτώνται από τις εξελίξεις στην περιοχή μας.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της 43ης Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων που πραγματοποιείται στη Λεμεσό και για πρώτη φορά στο νησί μας, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι ο τομέας του τουρισμού έχει δυστυχώς παραμείνει κάπως ξεχασμένος και θα πρέπει "να τον ξαναδούμε με καινούργιο φακό", σημειώνοντας τη μεγάλη συνεισφορά του διαχρονικά αλλά και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στην ανάκαμψη της οικονομίας.
 
"Πρέπει να εφαρμόσουμε τις στρατηγικές μας για τα επόμενα χρόνια αλλά και επενδύσεις σε υποδομές, οι οποίες να μας επιτρέψουν να διαφοροποιήσουμε το τουριστικό μας προϊόν", είπε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι οι "οι προοπτικές για τη φετινή σεζόν είναι ευοίωνες".
 
Συγκεκριμένα, είπε πως παρά το ότι οι κρατήσεις φαίνεται να είναι αυξημένες, "θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί γιατί ξέρουμε πως υπάρχουν απρόβλεπτες καταστάσεις στην περιοχή μας αρκετά συχνά".
 
Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του στην τουριστική έκθεση στη Μόσχα, "όπου φάνηκε ότι οι κρατήσεις ήταν περίπου 50% πάνω από πέρσι" και πρόσθεσε πως αυτή η τάση φαίνεται να είναι πιο έντονη τους χειμερινούς μήνες, "τους οποίους ευελπιστούμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο".
 
Μιλώντας εξάλλου ενώπιον των 200 περίπου ξένων διευθυντών πολυτελών ξενοδοχείων της Ευρώπης, ο Γιώργος Λακκοτρύπης αναφέρθηκε στην αποτυχία μας, κατά την έκφραση του, να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος, το "πολύτιμο μας πετράδι", με αποτέλεσμα τα τελευταία 10 χρόνια οι αριθμοί των ξένων επισκεπτών να παραμένουν στάσιμοι.
 
"Έχουμε χάσει την ανταγωνιστικότητα μας τα τελευταία χρόνια στον τουριστική βιομηχανία καθώς νέες αγορές αναδύθηκαν στην περιοχή, προσφέροντας παρόμοια πλεονεκτήματα, όπως ο ήλιος και η θάλασσα. Έχουμε αποτύχει σαν χώρα να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό", είπε ο Υπουργός, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ετοιμότητα μας να επενδύσουμε ξανά ως χώρα στον τουρισμό.
 
Δεν μπορούμε, είπε, να ανταγωνιστούμε σε θέμα ποσότητας τουριστών, αφού εκ των πραγμάτων έχουμε περιορισμένο αριθμό κλινών και ξενοδοχείων  και υπέδειξε πως αυτό που μένει είναι να ανταγωνιστούμε στο θέμα της ποιότητας, με επενδύσεις σε υποδομές, όπως οι μαρίνες, το καζίνο, τα γήπεδα γκολφ, επεκτείνοντας και εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top