ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με σύνθημα «Ώρα να σταθούμε στα πόδια μας» η Συμμαχία Πολιτών παρουσίασε τους υποψήφιους για τις Βουλευτικές Εκλογές

Με σύνθημα «Ώρα να σταθούμε στα πόδια μας» η Συμμαχία Πολιτών παρουσίασε τους υποψήφιους για τις Βουλευτικές Εκλογές

Με σύνθημα “Ώρα να σταθούμε στα πόδια μας” η Συμμαχία Πολιτών παρουσίασε σήμερα το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Βουλευτικές Εκλογές

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, είπε ότι “στις εκλογές του Μάη συγκρούεται το παλαιοκομματικό κατεστημένο με τις δυνάμεις της ανατροπής, συγκρούεται η κουλτούρα της διαφθοράς με το ήθος και την αρετή, συγκρούεται η ανακύκλωση προσώπων και ιδεών με την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό”.

Σε εκτενή αναφορά του στο Κυπριακό ο κ. Λιλλήκας είπε ότι “ως Συμμαχία Πολιτών είχαμε κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους κινδύνους που εμπερικλείει το Κοινό Ανακοινωθέν που συμφώνησε με τον Τ/κ ηγέτη και είχαμε και γραπτώς επισημάνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως οι ασάφειες με τις οποίες αντιμετωπίστηκε το ζήτημα της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν είναι εποικοδομητικές αλλά καταστροφικές”.

Πρόσθεσε ότι “δυστυχώς, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ που στηρίζουν την πολιτική του, επέλεξαν να μας αγνοήσουν συνεχίζοντας να επαναπαύονται σε αυταπάτες που τους καλλιέργησαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία, για τις καλές προθέσεις του Ταγίπ Ερτογάν”.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι “ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε το λαό να προασπιστεί και να διαφυλάξει την Κυπριακή Δημοκρατία, να διαφυλάξει την κρατική μας οντότητα ως κόρη οφθαλμού” αναφέροντας ότι “σε κανένα δεν θα επιτρέψουμε τον ακρωτηριασμό της διεθνούς οντότητας, της κυριαρχίας της και πολύ περισσότερο τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Σε αναφορά του στην οικονομική πτυχή της λύσης, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, είπε ότι ο Τ/κ ηγέτης “απαιτεί να αποπληρώσουμε και τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ που το ψευδοκράτος χρωστά στην Τουρκία και με άλλα λόγια θέλουν να πληρώσουμε και το κόστος της εισβολής και αντί ανάπτυξη τελικά θα μας βυθίσουν για δεκαετίες σε νέα Μνημόνια”.

Ανέφερε ότι “αυτό το χρέος εισηγούνται να αποπληρωθεί από τα έσοδα του φυσικού αερίου, εμείς όμως, απαντάμε πως τα έσοδα από το φυσικό αέριο θα πάνε σε επενδύσεις στην κυπριακή οικονομία, θα τα διαθέσουμε για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, για να κρατήσουμε τους νέους στη χώρα μας, για να φέρουμε την ανάπτυξη και την ευημερία στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας”.

Κλείνοντας το κεφάλαιο Κυπριακό, ο κ. Λιλλήκας, απευθύνθηκε στους Τουρκοκύπριους τους οποίους διαβεβαίωσε “ότι με τη λύση που εμείς θέλουμε δεν τους αφαιρούμε κανένα ανθρώπινο δικαίωμα, δεν θα δεχθούμε να υπάρχουν διακρίσεις σε βάρος των Τουρκοκυπρίων, ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να αντιληφθούν πως με το ίδιο πάθος δεν πρόκειται να δεχθούμε περιορισμό των δικαιωμάτων και διακρίσεων σε βάρος των Ελληνοκυπρίων”.

Σε αναφορά του σε θέματα Οικονομίας, είπε ότι “η Κυβέρνηση μιλά για επανεκκίνηση της οικονομίας και έχει δίκαιο, μόνο που η επανεκκίνηση έγινε με λανθασμένη ταχύτητα και έγινε με την όπισθεν ενώ την ώρα που ο λαός μας βιώνει αυτή την ανθρωπιστική κρίση η Κυβέρνηση πανηγυρίζει πως τάχατες βγήκαμε από το Μνημόνιο, μη λέγοντας την αλήθεια ότι δηλαδή το Μνημόνιο που υπόγραψε θα έχει την χώρα μας υπό επιτήρηση της Τρόικας μέχρι το 2031”.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι τους κυβερνώντες, “τόσο πολύ τους ενδιαφέρει η πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας που αδιαφορούν για το γεγονός ότι στις διεθνείς αγορές θα πληρώσουμε διπλάσιο επιτόκιο απ’ αυτό που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν από την Τρόικα και όλα στο βωμό των εντυπώσεων, επομένως, αντί να μιλά για success story η Κυβέρνηση οφείλει να πει στο λαό ένα μεγάλο, τεράστιο sorry”.

Αναφερόμενος στα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, είπε ότι “από τη FOCUS, τα ΧΥΤΑ της Πάφου μέχρι τα ΧΥΤΥ και τη Κόσιη, σε κάθε σκάνδαλο υπάρχει και ένας τουλάχιστον δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος ή στέλεχος από τα κόμματα αυτά”, που στηρίζουν την Κυβέρνηση, η οποία, μαζί με την ηγεσία του ΔΗΣΥ, “επιχειρούν να πείσουν πως οι αποκαλύψεις των σκανδάλων και οι όποιες ποινικές διώξεις οφείλονται στη δική τους πολιτική βούληση”.

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Λιλλήκας, είπε ότι “για να πάει ο τόπος μπροστά απαιτείται κάθαρση, αυστηρότεροι έλεγχοι και πλήρης διαφάνεια, κυρίως, όμως, απαιτείται στη Βουλή, στην Κυβέρνηση, στην τοπική αυτοδιοίκηση να βρίσκονται έντιμοι άνθρωποι που διακρίνονται για το υψηλό ήθος που διαθέτουν, άνθρωποι με καθαρά χέρια, άνθρωποι που δεν συμβιβάζονται και έχουν τη θέληση να συγκρουστούν και να ανατρέψουν το κατεστημένο και τέτοια είναι η Συμμαχία Πολιτών, τα στελέχη και οι υποψήφιοι της”.

Τους 56 υποψήφιους της Συμμαχίας Πολιτών που διεκδικούν εκλογή στη νέα Βουλή παρουσίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης. Του ψηφοδελτίου ηγείται ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι ανά επαρχία είναι οι ακόλουθοι :

EΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Ασσιώτης Πέτρος - Ιδιοκτήτης καταστημάτων Olympia Designs

Γεωργίου Γιώργος-Ξεναγός

Θεολόγου Άννα (αριστίνδην) - Οικονομολόγος

Ιωάννου Γιάννος- Μηχανολόγος

Λάρκος Γιώργος (αριστίνδην) - Πτυχιούχος διπλωματικών και πολιτικών επιστημών, επιχειρηματίας

Νικολαίδου-Λαδά Νικολέτα – Βιολόγος- Εκπαιδευτικός

Παναγή Λουκία – Πολιτικός Επιστήμονας, Επιθεωρήτρια στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Δρ Πιττάτζης Φ. Νίκος - Οδοντίατρος

Σώζος-Γρήγου Νίκος (αριστίνδην) - Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας στην Σχολή των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Χριστοδούλου Τίτος (αριστίνδην) – Φιλόσοφος

Χριστοφή Νίκος – Μηχανολόγος Μηχανικός


EΠΑΡΧΙΑ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

Μάντολε Ειρήνη – Βοηθός Διευθύντρια Δημοτικής εκπαίδευσης, Σύμβουλος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας.

Δρ Προκοπίου Ανδρέας (αριστίνδην) - Γναθοχειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του St George’ s στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Σωτηρίου Ξένια – Σύμβουλος Επιχειρήσεων


EΠΑΡΧΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Αποστόλου Ανδρέας – Πολιτικός Μηχανικός- Αν. Εκπρόσωπος Τύπου Συμμαχίας Πολιτών

Γεωργιάδης Γιαννάκης – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Γεωργίου Σάββα Σάββια – Πολύτεκνη μάνα- Δικηγόρος

Ευσταθίου Ευτύχιος Στηβ – Βελονιστής-Οστειοπαθητικός

Μάλλας Μιχαλάκης – Επιχειρηματίας-Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας

Χατζήπαπας Ανδρέας (αριστίνδην) - ιδιωτικός υπάλληλος εταιρείας Πληροφορικής


EΠΑΡΧΙΑ ΠΑΦΟΥ

Δρ. Παφίτης Δώρος – Επιστήμονας, Επιχειρηματίας

Περατικός Ανδρέας - Διευθύνων Σύμβουλος Ιδ. Εταιρείας

Στυλιανίδης Χριστόδουλος - Αρχιτέκτονας

Χριστοδούλου Κώστας - Ανώτερος Διευθυντής Ιδιωτικής Εταιρείας


EΠΑΡΧΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

Αντωνίου Αντώνης – Επιχειρηματίας-Διευθυντής Εταιρείας

Κυριακίδου Ελένη – Λογιστής, Πρώην Τραπεζικός Υπάλληλος

Μεταξάς Παντελής (αριστίνδην) - ακτιβιστής, ιδρυτικό στέλεχος Κινήματος Οικολόγων

Μιχαήλ Μάριος – Διευθυντής Πωλήσεων σε Ιδ. εταιρεία αυτοκινήτων

Μυλωνάς Παύλος (αριστίνδην) - Δημοσιογράφος

Νικολάου Απόστολος - Λογιστής

Δρ. Παντελίδου Χατζησπύρου Νίκη - Οδοντίατρος, Δημοτική Σύμβουλος Λεμεσού

Παπαδούρης Σταύρος (αριστίνδην) - Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας,

Δρ Ποταμίτης Σωκράτης - Καθηγητής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Επαγγελματικής Κατάρτισης Logios Institute στον κλάδο της Πληροφορικής,

Σαββίδης-Καζέπης Δημήτρης – Δικηγόρος-Ακαδημαϊκός

Δρ Τσαγγαρίδης Γιάννης - Γενικός Χειρουργός Οδοντίατρος

Φιλιππίδης Λάκης - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός-Πρώην Βοηθός Διευθυντής Περιφέρειας ΑΗΚ.

EΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Αμερικάνος Στέλιος – Δικηγόρος, Αν. Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών

Αντωνίου Γεωργία-Καθηγήτρια Γαλλικών

Αντωνίου Τάσος (αριστίνδην) - Επιχειρηματίας, μέλος προσωρινής επιτροπής εξαπατημένων κατόχων αξιογράφων

Δρ Αριστοδήμου Λουκάς (αριστίνδην) - Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, Καθηγητής, Ερευνητής

Αχνιώτης Στέλιος (αριστίνδην) – Πολιτικός Μηχανικός

Βαρναβίδης Σάββας - Μηχανολόγος, Συγγραφέας

Γαβριηλίδου Κατερίνα (αριστίνδην) - Οικονομολόγος, πρέσβειρα Νεολαίας, εκλεγμένο μέλος στο Συμβουλευτικό Σώμα Νέων του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και βραβευμένη νεαρή επιστήμονας

Δρ. Ελευθεριάδου Μαίρη (αριστίνδην) - Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας και συντονίστρια του προγράμματος Βιολογικών Επιστημών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, γυναίκα της χρονιάς 2013 στην κατηγορία Επιστήμονας/Ακαδημαϊκός

Ζάγανος Λάκης - Εργολάβος

Ησαΐα–Τσιάκκα Μαρκέλλα (αριστίνδην) – Ιδιοκτήτρια μικρομεσαίας επιχείρησης, Πρόεδρος και ιδρυτής της Κίνησης Προσφύγων & εκτοπισμένων μανάδων

Ιεζεκιήλ Κυριάκος - Επιχειρηματίας

Κασάπης Παναγιώτης - Δάσκαλος

Δρ. Κετώνης Γιώργος - Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας

Παστός Ντίνος – Προγραμματιστής, Ειδικός Σύμβουλος ασφάλειας διαδικτύου και υπολογιστών

Σαββίδης Παναγιώτης - Διευθυντής Πωλήσεων σε Πολυεθνική Εταιρεία

Στυλιανού Στέλιος – Υποψήφιος διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Σύμβουλος σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης

Τριχινά Άννα Στέλλα - Ηθοποιός, ακτιβίστρια

Φιλαρέτου Κωνσταντίνος - Πολιτικός Επιστήμονας, Γενικός Διευθυντής Sabbianco Properties

Χριστοδουλίδης Ντίνος – Χοροδιδάσκαλος, χορογράφος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top