ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλίμνι: Μάνα και γιος δηλητηριάστηκαν από ψάρι!

Παραλίμνι: Μάνα και γιος δηλητηριάστηκαν από ψάρι!

Από του χάρου τα δόντια γλίτωσαν μητέρα και γιος. Έπαθαν δηλητηρίαση από κατανάλωση ψαριού.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ToThemaOnline, γύρω στις 18:00, το απόγευμα της Τετάρτης, (13/4),  μητέρα και γιος, τουρίστες από τη Ρωσία, οι οποίοι έκαναν διακοπές στην περιοχή Περνέρα στο Παραλίμνι, διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμόχωστου λόγω αδιαθεσίας.

Υπέστησαν δηλητηρίαση, μετά από κατανάλωση λαγοκέφαλου, ένα είδος ψαριού, το οποίο ευδοκιμεί στη θάλασσα της Κύπρου, ωστόσο δεν τρώγεται από τους ντόπιους.

Οι δυο Ρώσοι, ενοικίασαν για τις διακοπές τους διαμέρισμα κοντά στη θάλασσα και ο γιος πήγε για ψάρεμα. Έπιασε λαγοκέφαλο, τον οποίο και έψησαν σήμερα, (Τετάρτη, (13/4). Το γεύμα τους ωστόσο παραλίγο να τους στοιχίσει τη ζωή.

Μόλις τελείωσαν το φαγητό τους ένιωσαν αδιαθεσία και αρρυθμία στην καρδιά. Αρχικά διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο στο Παραλίμνι, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. 

Προσοχή: Το ψάρι που μπορεί να σε σκοτώσει 

Ο λαγοκέφαλος (επιστημονική ονομασία: Lagocephalus sceleratus), σύμφωνα με το wikipedia, είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Μετά το 2003 εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο.

Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Άσχημα τα νέα για μητέρα και γιο που έπαθαν δηλητηρίαση από λαγοκέφαλο

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top