ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: €324 εκ. ευρώ σε αναδιαρθρώσεις

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: €324 εκ. ευρώ σε αναδιαρθρώσεις

Με πολύ καλούς ρυθμούς προχώρησαν και κατά τους πρώτους μήνες του 2016 οι αναδιαρθρώσεις δανείων στο Συνεργατισμό.

¨Οπως δηλώσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ) Νικόλας Χατζηγιάννης, το πρώτο τρίμηνο του έτους υλοποιήθηκαν 2.680 νέες αναδιαρθρώσεις, συνολικού ποσού €324 εκατομμυρίων, με το ποσοστό ίασης να εξακολουθεί να παραμένει στα ψηλά επίπεδα του 80%.

Ανακοίνωσε επίσης ότι καταγράφεται μείωση κατά €280 εκ. στα δάνεια σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών, γεγονός που μείωσε για πρώτη φορά το δείκτη κάτω από το 50%.

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του πρώτου τριμήνου, ο κ. Χατζηγιάννης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο Συνεργατισμός συνεχίζει και φέτος τη δυναμική και ανοδική πορεία που χάραξε το 2015 στο θέμα των αναδιαρθρώσεων δανείων, ενώ προχωρούμε, όπως υπογράμμισε, “στην υλοποίηση των σχεδιασμών που έχουμε θέσει για αναδιαρθρώσεις πέραν του €1 δισεκατομμυρίου το 2016”.

“Είδαμε με μεγάλη ικανοποίηση το πρώτο τρίμηνο του 2016 να υλοποιούνται 2.680 νέες αναδιαρθρώσεις, συνολικού ποσού €324εκ. με το ποσοστό ίασης να εξακολουθεί να παραμένει στα ψηλά επίπεδα του 80%”, σημείωσε.

Επιπλέον, ο κ. ο Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ τόνισε ότι “η μεγάλη και μεθοδική προσπάθεια που έχει αναληφθεί το τελευταίο διάστημα στον Συνεργατισμό έχει φέρει αποτελέσματα”, καθώς το πρώτο τρίμηνο “καταγράφουμε μείωση στα δάνεια σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών της τάξης των €280 εκ.”, μειώνοντας για πρώτη φορά το δείκτη κάτω από το 50%.

“Σε ό,τι αφορά το 2015 μας ευχαριστεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το μέγεθος των υλοποιημένων αναδιαρθρώσεων παραμένει σταθερά πάνω από το στόχο που έθεσαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές”, επισήμανε.

Ο κ. Χατζηγιάννης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους πελάτες και μέλη του Συνεργατισμού, οι οποίοι ανταποκρίνονται θετικά στο πλαίσιο διαχείρισης που δημιουργήσαμε. Ένα πλαίσιο με βάση βέλτιστες διεθνείς πρακτικές που αναδιπλώνουμε, υλοποιώντας τον στρατηγικό σχεδιασμό μας και προσφέροντας ολιστική προσέγγιση στο θέμα της αντιμετώπισης αυτών των δανείων.

“Φυσικά, τίποτα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την εντατική εργασία και συστηματική προσπάθεια των συναδέλφων στο Συνεργατισμό», υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Βύρωνα Στυλιανού



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top