ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Λουκαϊδης: Εντυπωσιακή σπουδή του Προέδρου να αναπέμπει νόμους που προστατεύουν τους αδικημένους

Γ. Λουκαϊδης: Εντυπωσιακή σπουδή του Προέδρου να αναπέμπει νόμους που προστατεύουν τους αδικημένους

Σχολιάζοντας το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, ο κ. Λουκαΐδης αναφέρθηκε σε θετικά και αρνητικά στοιχεία.

Για εντυπωσιακή σπουδή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη να αναπέμπει νόμους που προστατεύουν αδικημένες ομάδες του πληθυσμού, έκανε λόγο την Παρασκευή (15/04) ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, καλώντας, παράλληλα, τον Πρόεδρο να σεβαστεί την ετυμηγορία της Βουλής για πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων μέχρι το Δεκέμβριο του 2017. 

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ,σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης είπε αναφερόμενος στο ψήφισμα πως πρόκειται για ένα ψήφισμα με εμφανή θετικά και αρνητικά στοιχεία τα οποία οδήγησαν το ΑΚΕΛ και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην τήρηση αποχής. Βασικός στόχος του ΑΚΕΛ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παραμένει η ανάδειξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο των ευθυνών της Τουρκίας για τη διαιώνιση της κατοχής στην Κύπρο. Πρόσθεσε πως δυστυχώς, παρά τις αντικειμενικές διαπιστώσεις για τις ανησυχητικά αρνητικές επιδόσεις της Τουρκίας σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών σχέσεων, το Ευρωκοινοβούλιο επιμένει στο άνοιγμα κεφαλαίων.

Όσον αφορά τα θετικά, ο κ. Λουκαΐδης είπε πως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη είναι η υιοθέτηση και στο τελικό κείμενο όλων των βασικών παραμέτρων της μορφής της λύσης που επιδιώκουμε, όπως τις είχαμε διατυπώσει στο στάδιο της εξέτασης του ψηφίσματος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων. Δηλαδή, για λύση που θα οδηγεί στη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Νόμος για αξιόγραφα

Σε σχέση με την πρόθεση του Προέδρου Αναστασιάδη να κάνει αναφορά το συγκεκριμένο Νόμο στο Ανώτατο, ο κ. Λουκαΐδης είπε πως κάνει εντύπωση η σπουδή του Προέδρου να αναπέμπει ή να αναφέρει στο Ανώτατο Δικαστήριο νόμους που αποβλέπουν στην προστασία αδικημένων ομάδων του πληθυσμού. “Αντίστοιχη προθυμία και σπουδή δεν επιδεικνύεται για την αναπομπή νόμων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζών ή άλλων ισχυρών συμφερόντων”, πρόσθεσε.
 
Νόμος για ιδιωτικοποιήσεις

Όσον αφορά τη χθεσινή απόφαση της Βουλής για το πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων, είπε πως η θετική αυτή εξέλιξη γκρεμίζει τη θεωρία του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου και επαναβεβαιώνει ότι η κοινωνία και οι εργαζόμενοι, μέσα από τους αγώνες τους, μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να αλλάξουν τα πράγματα. “Ελπίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα σεβαστεί τη δημοκρατική ετυμηγορία της Βουλής των Αντιπροσώπων, η νομιμότητα της οποίας ουδέποτε αμφισβητήθηκε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top