14 Βουλευτές αφήνουν οριστικά τα έδρανα τους! Θα λάβουν αποζημίωση ύψους 2.400.000 ευρώ

14 Βουλευτές αφήνουν οριστικά τα έδρανα τους! Θα λάβουν αποζημίωση ύψους 2.400.000 ευρώ

Ένας κύκλος παρουσίας και προσφοράς στα κοινά ολοκληρώθηκε για 14 από τους 56 Βουλευτές, ως εκ τούτου το 25% του νέου κοινοβουλίου θα αποτελείται από νέα πρόσωπα.

Οι αποχωρούντες όμως μπορεί να έχασαν την έδρα τους στη Βουλή ωστόσο θα δουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό να «φουσκώνει» απότομα.  Πρόκειται για τους  5 Βουλευτές της ΕΔΕΚ (Ομήρου, Βαρνάβα, Μαυρονικόλα, Σαρίκα και Νικολαΐδη)  που κανένας δεν επαναδιεκδικει, κάνοντας τον Γιώργο Βαρνάβα να αναφέρει χαριτολογώντας ότι η ΕΔΕΚ διεκδικεί θέση στο Ρεκόρ Γκίνες.

Από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ αποχωρούν Κατσουρίδης, Παπαγεωργίου, Λαμάρης, Σταυριανός και Ευαγόρου, με τον πρώτο να αναφέρει ότι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο που φοίτησε ήταν αυτό της Βουλής καθώς κα η μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής του.

«Αντίο» από πλευράς ΔΗΚΟ είπαν οι Μάριος Κάρογιαν, Σοφοκλής Φυττής και Αθηνά Κυριακίδου ενώ ούτε οι Κουτσού (Συμμαχία Πολιτών) δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δηλώνοντας ότι «ήρθε ο καιρός νέοι να αναλάβουν και να συνεχίσουν τον αγώνα.»

Οι 14 Βουλευτές που αποχωρούν θα  αποζημιωθούν με το συνολικό ποσό των 2.400.000 ευρώ. Συγκεκριμένα όσοι συμπλήρωσαν μια θητεία θα λάβουν εφάπαξ 75.728 ευρώ και ακαθάριστη σύνταξη 1352 ευρώ.

Όσοι συμπλήρωσαν δυο θητείες, που είναι και η οροφή, θα γίνουν πλουσιότεροι κατά 185. 114 ευρώ ενώ η σύνταξη του που θα καταβάλλεται από το 60ο έτος της ηλικίας τους θα ανέρχεται στις  3305 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα δρομολογήσει πρωτοβουλίες για αναγνώριση του έργου και της σπουδαιότητας της αποστολής της ΕΛΔΥΚ και ειδικότερα για τα 105 παιδιά που έπεσαν το 1974, εκ των οποίων οι 58 παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας τις αδελφικές και ακλόνητες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE