ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος Κυπριανού:«Ο Βενιζέλος δεν θυμόταν πολλά να μου πει» - Αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας για τις πληροφορίες που δόθηκαν στο ΑΚΕΛ

Άντρος Κυπριανού:«Ο Βενιζέλος δεν θυμόταν πολλά να μου πει» - Αναμένουμε τα  αποτελέσματα της έρευνας για τις πληροφορίες που δόθηκαν στο ΑΚΕΛ

Τα αποτελέσματα της έρευνας σε σχέση με τις πληροφορίες που δόθηκαν στο ΑΚΕΛ στο πλαίσιο συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για προσπάθεια προεκλογικής κομπίνας εις βάρος του θα αναμένει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του.

Απαντώντας σε ερώτηση επιβεβαίωσε επίσης ότι συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον Βενιζέλο Ζαννέτο, ο οποίος του είπε ότι δεν θυμάται κάτι για την εν λόγω εποχή (2010).

Παράλληλα ο κ. Κυπριανού, ο οποίος μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για την έλλειψη παροχής ιατρικής φροντίδας στους ηλικιωμένους αλλά και για το πασχαλινό επίδομα, το οποίο και αποκάλεσε «κοροϊδία» και κάλεσε την Κυβέρνηση «να στηρίξει εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη από εκείνους που έχουν πλούτο».

Αναμένουμε τη διερεύνηση

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα που προέκυψε σε σχέση με την κατάθεση του Θεοφάνη Λώλου σε διασύνδεση με πληροφορίες για προεκλογικές σκοπιμότητες εναντίον του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού υπενθύμισε ότι επιστρέφοντας από την Ελλάδα είχε δηλώσει ότι «εκεί μας δόθηκε η πληροφορία κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι κάποιοι επιχειρούσαν να στήσουν μια κομπίνα σε βάρος του ΑΚΕΛ, προεκλογικά».

Και είχε διευκρινιστεί από εκείνους που τηλεφωνούσαν, πρόσθεσε, «πως ότι θα έπρεπε να λεχθεί, θα έπρεπε να λεχθεί προεκλογικά, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ευνοϊκή μεταχείριση». Εμείς, είπε, «αναμένουμε να δούμε πως όλα τα δεδομένα θα εξελιχθούν. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά». Παραδείγματος χάριν, συνέχισε, «ο Υπουργός Εσωτερικών τότε, είχε ξηλώσει ένα κύκλωμα συνεργατών το οποίο είχε ο κ. Λώλος στο Υπουργείο Εσωτερικών και είναι αυτοί οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια».

Έθεσε το ερώτημα «εάν το ΑΚΕΛ ήθελε να εξυπηρετήσει τον κ. Λώλο παίρνοντας μίζα από εκείνον, πως ο Υπουργός ξήλωνε τους συνεργάτες του θεωρώντας ότι κάτι μύριζε στην όλη υπόθεση. Είναι ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν κατά τη δική μας την άποψη». Δεν θέλω να πω οτιδήποτε περισσότερο, είπε, επαναλαμβάνοντας ότι «εμείς με υπομονή θα αναμένουμε την διερεύνηση των ζητημάτων και θα τοποθετηθούμε σε έκταση στη συνέχεια».

Σε ερώτηση αν συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας (18/04) με τον κ. Βενιζέλο Ζαννέτο απάντησε «συναντήθηκα, ναι, να μάθω περί τίνος πρόκειται». «Δεν θυμόταν, πολλά να μου πει πρέπει να παραδεχθώ. Διότι απ` ότι μου είπε, τουλάχιστον έτσι του λέχθηκε από την Αστυνομία, αφορά υποθέσεις του 2010 και δεν θυμόταν», είπε. Πρόσθεσε ότι «προσπαθεί να συγκεντρωθεί για να θυμηθεί τι λεγόταν εκείνη την περίοδο».

Εξάλλου, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «αυτή η Κυβέρνηση ακολουθεί πρακτικές οι οποίες δυστυχώς παίρνουν από εκείνους δεν έχουν για να δώσουν σε πιο φτωχούς, ενώ την ίδια στιγμή αφήνουν στο απυρόβλητο κάποιους οι οποίοι παίρνουν μηνιαίους μισθούς πολλαπλάσιους από τις ετήσιες απολαβές κάποιων άλλων ανθρώπων». Πράγματα, κατά τον κ. Κυπριανού, «απαράδεκτα για μια κοινωνία η οποία θέλει να σέβεται τον εαυτό της και η οποία θα έπρεπε να δείχνει μια στοιχειώδη εκτίμηση σε εκείνους οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα για να φτάσει η κυπριακή κοινωνία εδώ που βρίσκεται σήμερα, δηλαδή στους συνταξιούχους».

Σε σχέση με τον τομέα της Υγείας, ανέφερε ότι αντί να διαμορφωθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα στηρίξουν τους συνταξιούχους σε ό,τι αφορά την παροχή ιατρικής φροντίδας, «δυστυχώς η Κυβέρνηση οδηγάει τα πράγματα ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση». Κουτσουρεύονται, πρόσθεσε, «συνεχώς οι δαπάνες για τον τομέα της υγείας, αυξάνεται η συνεισφορά των ασθενών σε ότι αφορά το κόστος της ιατρικής περίθαλψης την οποία λαμβάνουν και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους συνταξιούχους είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα μέτρο το οποίο θα τους προστατεύσει». Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εφαρμογή, μάλιστα, του ΓεΣΥ δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τους συνταξιούχους, συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το πασχαλινό επίδομα, ανέφερε ότι «θριαμβολογώντας είπε η Κυβέρνηση ότι για ένα ανδρόγυνο το οποίο παίρνει 750 ευρώ και κάτω θα του δώσουν πασχαλινό επίδομα». Πρόσθεσε ότι «ένα ανδρόγυνο το οποίο παίρνει τη βασική σύνταξη ο άνδρας και το επίδομα της νοικοκυράς η γυναίκα έχει εισόδημα 751,43 ευρώ, δηλαδή 1,43 ευρώ πάνω από το όριο που καθόρισε η Κυβέρνηση». Δηλαδή όλοι αυτοί δεν θα δικαιούνται να πάρουν το επίδομα, εκφράζοντας την θέση ότι «αυτό είναι κοροϊδία του χειρίστου είδους από την πλευρά της Κυβέρνησης για να μην αναφερθώ σε πολλές αλλαγές οι οποίες έχουν επέλθει έτσι ώστε, τάχα να σωθεί η οικονομία».

Απηύθυνε έκκληση προς την Κυβέρνηση «να αλλάξει την φιλοσοφία της αναφορικά με τα ζητήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Να στηρίξει εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη από εκείνους που έχουν πλούτο». Έτσι θα πρέπει να λειτουργήσει, σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, «εάν θέλει να είναι κοινωνικά δίκαιη».

Ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης σχολιάζοντας το πασχαλινό επίδομα είπε ότι «ουσιαστικά είναι μια εξαγγελία χωρίς αντίκρισμα, δώρον άδωρο για τους συνταξιούχους». Την ίδια ώρα αναφέρθηκε σε μεγάλη αναστάτωση που υπάρχει στις τάξεις των συνταξιούχων για αποκοπές που γίνονται στην λεγόμενη «μικρή» επιταγή από την Κυβέρνηση. Για τον τομέα της Υγείας είπε οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται εντονότατα πέραν από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον τομέα της υγείας. «Περιμένουν χρόνια στις λίστες αναμονής και κάποιοι φεύγουν από τη ζωή χωρίς να προλάβουν το ραντεβού που έχει καθοριστεί με μεγάλη καθυστέρηση», ανέφερε.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top