ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακκιντζί – Έρχεται και η Νούλαντ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακκιντζί – Έρχεται και η Νούλαντ

Υπό τη σκιά της επίσκεψης της Αμερικανίδας Υφυπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ, πραγματοποιείται συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκινζί.

Νέα συνάντηση, την πρώτη εντός Απριλίου, έχουν από τις 6 το απόγευμα, (19/4) ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακκιντζί, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού.

 Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν τα κεφάλαια της διακυβέρνησης και του περιουσιακού.  Οι επόμενες συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Απριλίου και τις 9 Μαΐου.  

Στο μεταξύ το βράδυ φθάνει στην Κύπρο για επίσκεψη η Αμερικανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ.

Έρχεται η Νούλαντ 

Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «η κ. Νούλαντ θα ταξιδέψει στη Λευκωσία, όπου θα συναντηθεί με αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης, για να συζητήσουν την περαιτέρω προώθηση των Κυπρο-αμερικανικών σχέσεων καθώς και περιφερειακά ζητήματα. Θα συναντηθεί επίσης με τους ηγέτες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων για να μεταφέρει τη συνεχή αμερικανική υποστήριξη σε μία ακριβοδίκαιη και διαρκή διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος, μέσω της διαδικασίας υπό τη διευκόλυνση της αποστολή καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ».

 Στη διάρκεια της παραμονής της η Αμερικανίδα αξιωματούχος θα συναντηθεί και με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό, Έσπεν Μπαρ Έϊντε. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου στις 20 και 21 Απριλίου θα έχε συζητήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους για εύρος περιφερειακών και παγκοσμίων θεμάτων.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top