ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Νικολαϊδης: Πλαίσιο αρμοδιοτήτων για συμμετοχή των πολιτών στη δημοκρατία

Ν. Νικολαϊδης: Πλαίσιο αρμοδιοτήτων για συμμετοχή των πολιτών στη δημοκρατία

Για την ανάγκη θέσπισης ενός πλαισίου αρμοδιοτήτων για τη συμμετοχή των πολιτών στη δημοκρατία, μίλησε την Τρίτη (19/04) ο βουλευτής Νίκος Νικολαΐδης, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Νικολαϊδης εξήγησε ότι η βελτίωση των ατομικών και συλλογικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων, η διαμόρφωση του ενεργού πολίτη με θετική διάθεση και η καλλιέργεια της ανεκτικότητας και κατανόησης προς άλλους πολιτισμούς, χωρίς ωστόσο να θυσιάζονται βασικές αρχές και δημοκρατικές αξίες, αποτελεί σήμερα στόχο για κάθε πολιτισμένη κοινωνία.

Επισημαίνοντας τόσο τους εξωγενείς όσο και τους ενδογενείς παράγοντες που υπονομεύουν σήμερα την ποιότητα και την ανθεκτικότητα των δημοκρατικών θεσμών στην Ευρώπη, ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε ότι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι για αναχαίτιση αυτών των απειλών αποτελούν μοναδική διέξοδο για την Ευρώπη, η οποία βρίσκεται σε μόνιμη «κρίση» τα τελευταία χρόνια.

Συνεπώς, ανέφερε, η εκπαίδευση και η οριζόντια συμβολή της σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της δημόσιας ζωής, μπορεί να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ειδικά σε ό,τι αφορά στην καλλιέργεια ευσυνείδητων και υπεύθυνων πολιτών της νέας γενιάς, που να γνωρίζουν ξεκάθαρα ποια είναι τα δικαιώματα αλλά και οι υποχρεώσεις τους.

Λαμβάνοντας υπόψη, ανέφερε, ότι η παρούσα προσφυγική και μεταναστευτική κρίση θα επιφέρει σημαντικές και μόνιμες αλλαγές στη σύνθεση των ευρωπαϊκών κοινωνιών, η θέσπιση πιο προοδευτικών προσεγγίσεων όσον αφορά στην αφομοίωση και ενσωμάτωση μεταναστευτικών κοινοτήτων, καθίσταται αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών και την κοινωνική συνοχή.

Παράλληλα, είπε ο κ. Νικολαΐδης, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οφείλουμε να μεριμνούμε ώστε οι πολλές ανισότητες που υφίστανται διάφορες ευάλωτες ομάδες να αντιμετωπιστούν με την απαιτούμενη πολιτική βούληση. Οφείλουμε, είπε ο Κύπριος βουλευτής, να επαγρυπνούμε ώστε οι κυβερνήσεις να συνεχίσουν να τηρούν τις διεθνείς συμβατικές τους υποχρεώσεις, και οι μηχανισμοί ελέγχου και αξιολόγησης να λειτουργούν απρόσκοπτα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top