ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δικαστής Eπαρχιακού Λάρνακας: «Είστε διεφθαρμένοι!» - Πώς δυο τελωνιακοί του αεροδρομίου συμμετείχαν στη μεγαλύτερη κομπίνα αφορολόγητων καπνικών

Δικαστής Eπαρχιακού Λάρνακας: «Είστε διεφθαρμένοι!» - Πώς δυο τελωνιακοί του αεροδρομίου συμμετείχαν στη μεγαλύτερη κομπίνα αφορολόγητων καπνικών

Δυο τελωνιακοί κρίθηκαν ένοχοι από το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας και χαρακτηρίστηκαν από τον Δικαστή ως διεφθαρμένοι για μια από τις μεγαλύτερες κομπίνες εισαγωγής αφορολόγητων τσιγάρων που έγιναν ποτέ στην Κύπρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», τσιγάρα και πούρα έφθαναν στην Κύπρο δηλωμένα ως έπιπλα  και περνούσαν από έλεγχο επειδή όπως σημείωσε το δικαστήριο «οι τελωνιακοί έκαναν τα στραβά μάτια».

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας το 2008 όταν η ΥΚΑΝ έλαβε πληροφορία ότι σε εμπορευματοκιβώτιο που φορτώθηκε σε αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών, υπήρχε ποσότητα  ναρκωτικών. Ωστόσο, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στο εμπορευματοκιβώτιο δεν υπήρχαν ούτε ναρκωτικά, ούτε έπιπλα, όπως είχε δηλωθεί αλλά 25  κιλά κούτες με τσιγάρα από τρίτες χώρες. 

 Στην απόφαση του το Δικαστήριο ανέφερε ότι τελωνειακοί λειτουργοί συγκάλυπταν τις παρανομίες, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία από την παράνομη εισαγωγή των αφορολόγητων καπνικών προϊόντων, πούρων και τσιγάρων, που γινόταν σε διάφορες ημερομηνίες το 2008, απώλεσε δασμούς και φόρους που ξεπερνούν τις 630 χιλιάδες ευρώ.

 Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου κατά την διαδικασία εκτελώνισης των εμπορευματοκιβωτίων, έγιναν σωρεία παρατυπιών και ατασθαλιών, δηλαδή δεν γίνονταν οι απαραίτητοι έλεγχοι, χρησιμοποιούνταν πλαστά έγγραφα και δεν καταβάλλονταν οι ανάλογοι φόροι και δασμοί στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ένοχοι κρίθηκαν οι:

Πανίκος Αβραάμ, από τη Λάρνακα, ιδιοκτήτης εκτελωνιστικού γραφείου και νυν ιδιοκτήτης μπυραρίας, Αντρέας Τεράτσιας από το Πέρα Χωριό Νήσου, ιδιοκτήτης καφενείου, Γιώργος Γαριβαλδινός από το Λιοπέτρι, τελωνειακός λειτουργός, Χριστάκης Σάββα από τη Λευκωσία, δημόσιος υπάλληλος, Βαχέ Ζατογιάν από τη Λευκωσία, ιδιοκτήτης καταστήματος πούρων και Κώστας Ζαλούμης, από τη Λάρνακα, τελωνειακός λειτουργός.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top