ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνονται οι νεκροί από την έκρηξη σε εργοστάσιο πετροχημικών της Pemex

Αυξάνονται οι νεκροί από την έκρηξη σε εργοστάσιο πετροχημικών της Pemex

Αναγνωρίστηκαν 25 πτώματα, ενώ άλλα τρία δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί

H εθνική εταιρεία πετρελαίου του Μεξικού Pemex ανακοίνωσε χθες πως αυξήθηκε στους 28 ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε εργοστάσιο πετροχημικών στην πόλη Κοατσακοάλκο.

Σε ανακοίνωσή της η Pemex ανέφερε πως αναγνωρίστηκαν 25 πτώματα, ενώ άλλα τρία δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί. Πρόσθεσε πως 18 άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Η Pemex ανέφερε πως το δυστύχημα οφείλεται σε διαρροή, χωρίς ωστόσο να δώσει πλήρεις εξηγήσεις για το τι συνέβη.

Η πετρελαϊκή εταιρεία τόνισε πως θα συνεχιστεί η έρευνα στον τόπο της έκρηξης άλλα πως η πρόοδος είναι αργή λόγω του μεγέθους της ζημιάς.

Η μαζική έκρηξη σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα σε εγκαταστάσεις χλωρίωσης στην επαρχία Βερακρούζ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μαύρο σύννεφο καπνού και έντονη μυρωδιά αμμωνίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε πετροχημικό εργοστάσιο βινυλίου εταιρείας που αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ του πετροχημικού τμήματος της Pemex και της μεξικάνικης εταιρείας κατασκευής πλαστικών σωλήνων Mexichem.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top