Σε εγρήγορση οι μυστικές Υπηρεσίες στην Κύπρο υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος – Οι πιθανότεροι στόχοι

Σε εγρήγορση οι μυστικές Υπηρεσίες στην Κύπρο υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος – Οι πιθανότεροι στόχοι

Δεν χαλαρώνουν οι μυστικές Κυπριακές Υπηρεσίες Πληροφοριών και γι αυτό προχωρούν στη σύσταση κλίμακας τρομοκρατικής απειλής όπως ισχύει και σε άλλες ευρωπαικές χώρες.

Επιμέλεια: Τάσος Χριστοδούλου

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η ΚΥΠ μελετά το εν λόγω ζήτημα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Παρίσι και Βρυξέλες.

Όπως σημειώνεται στην Κύπρο δεν υπάρχει διαδικασία μέτρησης της τρομοκρατικής απειλής για να γνωρίζουν οι πολίτες το επίπεδο κινδύνου.

Το επίπεδο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Κύπρο έχει καθοριστεί στο 3 σε κλίμακα από το 5. Αυτό που δημιουργεί ανησυχία είναι η γεωγραφική θέση της Κύπρου αφού το νησί βρίσκεται πολύ κοντά από εκεί που δρα το ISIS, η ύπαρξη των Βρετανικών Βάσεων που θεωρείται ως πιθανός στόχος των τρομοκρατών αλλά και Ισραηλινοί τουρίστες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΠ συνέλαβε Λιβάνιο μέλος της Χεζμπολλάχ, τον Ιούνιο του 2012 ο οποίος βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και κατέγραφε τις πτήσεις που μετέφεραν Ισραηλινούς τουρίστες στην Κύπρο.

Την ίδια ώρα πάντα οι Αρχές καθησυχάζουν ξεκαθαρίζοντας ότι η Κύπρος και κυρίως τα κατεχόμενα χρησιμοποιούνται από τους τρομοκράτες ως σταθμός και όχι ως στόχος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Πενταμερή: Πιο σημαντική εξέλιξη ο καθορισμός επόμενων συναντήσεων

ΠτΔ για Πενταμερή: Πιο σημαντική εξέλιξη ο καθορισμός επόμενων συναντήσεων

Αυτά που καταγράφηκαν στην άτυπη διευρυμένη διάσκεψη στη Νέα Υόρκη είναι οι τρεις ελάχιστες εξελίξεις που θέσαμε ως στόχο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κρατώντας ως πιο σημαντική εξέλιξη τον καθορισμό των επόμενων συναντήσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE