ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν προς ΕΕ:Δεν θα σας αφήσουμε να παίζετε με την αξιοπρέπειά μας

Ερντογάν προς ΕΕ:Δεν θα σας αφήσουμε να παίζετε με την αξιοπρέπειά μας

«Μας κοροϊδεύετε; Δεν θα σας αφήσουμε να παίζεται με την αξιοπρέπειά του έθνους μας», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στην ΕΕ, κατηγορώντας την ότι μέχρι στιγμής δεν έδωσαν τη βοήθεια που υποσχέθηκαν στην Τουρκία για τους πρόσφυγες και ζητούν από την Τουρκία να καταθέσει σχέδια.

«Αυτά τα χρήματα τα έδωσαν μέχρι τώρα; Όχι. Αν είναι να τα δώσετε, δώστε τα. Έρχονται εδώ, επισκέπτονται τα στρατόπεδα των προσφύγων και μετά λένε δώστε σχέδια. Μας κοροϊδεύετε; Μέχρι στιγμής υπάρχουν 25 στρατόπεδα. Εμείς τελειώσαμε το έργο μας. Δεν θα σας αφήσουμε να παίζετε με την αξιοπρέπεια του έθνους μας. Εμείς είμαστε ευγενικοί, δεν σας κοροϊδέψαμε,» είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος τα έβαλε με την ΕΕ και για το θέμα της φιλελευθεροποπίηση της βίζας με τους Τούρκους πολίτες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα αλλάξει το νόμο περί τρομοκρατίας που είναι ένας από τους όρους της ΕΕ.

"Εκκρεμούν πέντε όροι, ένας εκ των οποίων είναι ολέθριος. Λένε αλλάξτε το νόμο για την τρομοκρατία. Εμείς εδώ δίνουμε αγώνα κατά της τρομοκρατίας και αυτοί οι κύριοι επέτρεψαν στους τρομοκράτες να στήσουν σκηνή μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο, βάζοντας φωτογραφίες του αρχιτρομοκράτη. Και θα μου πουν εμένα να αλλάξω το νόμο περί τρομοκρατίας", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την ΕΕ να καταργήσει τη βίζα και εξέφρασε την ελπίδα να τελειώσει αυτή η ιστορία το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο. "Αν την τελειώσετε τώρα, με τις υγείες σας. Αν γίνει, έγινε. Αν δεν γίνει, εμείς θα συνεχίσουμε το δρόμο μας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα χωρίς βίζα. Θα σταθούμε όρθιοι. Δεν λυγίζουμε", είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top