ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Κυρίτσης: «Tο αποτέλεσμα των Βουλευτικών εκλογών θα είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία του τόπου»

Π.Κυρίτσης: «Tο αποτέλεσμα των Βουλευτικών εκλογών θα είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία του τόπου»

Η Κύπρος που ονειρευόμαστε, δεν είναι η Κύπρος της μιζέριας και των μνημονίων, αλλά αυτή της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, η επανενωμένη Κύπρος που θα είναι κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμένιδων, Μαρωνιτών και Λατίνων, ανέφερε ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης.

Σε ομιλία του κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη (11/5) η ΠΕΟ Λάρνακας για την εργατική Πρωτομαγιά, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι «δεν είναι τυχαίο που τελευταία  ολοένα και περισσότερο βλέπουμε   τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου  και διάφορους κυβερνητικούς αξιωματούχους να εμφανίζονται στα ΜΜΕ θυμωμένοι και χολωμένοι με τους εργαζόμενους  και να επιχειρούν με κάθε ευκαιρία την  δυσφήμιση και την  απαξίωση  κάθε συνδικαλιστικού και κοινωνικού  αγώνα, πότε απειλώντας, πότε καλοπιάνοντας  και πότε κινδυνολογώντας.  Είναι θυμωμένοι και χολωμένοι γιατί οι αγώνες των εργαζομένων και οι κοινωνικές διεκδικήσεις, χαλούν το success story  που προσπαθούν  τόσο έντονα να μας πουλήσουν».
 
Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο κ. Κυρίτσης είπε πως «είναι πεποίθηση μας ότι αν το Κυπριακό λυθεί σωστά και η πατρίδα μας επανενωθεί,  τότε δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις και για την οικονομική ανάπτυξη αλλά και για κοινούς με τους Τουρκοκύπριους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες για κοινωνική πρόοδο και κοινωνική δικαιοσύνη.  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εξελίξεις στο κυπριακό είναι ιδιαίτερα κρίσιμες».

Εμείς συνέχισε ο κ. Κυρίτσης «ακολουθούμε τις θέσεις μας και τις υπερασπιζόμαστε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και επιδιώκουμε μια λύση αρχών, μια δίκαιη, βιώσιμη και συμφωνημένη λύση η οποία να ανταποκρίνεται στα γνήσια συμφέροντα ολόκληρου του κυπριακού λαού, να επανενώνει τη χώρα και το λαό μας και να την απαλλάσσει από την κατοχή και την ξένη στρατιωτική παρουσία».

Αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου ο ΓΓ της ΠΕΟ είπε πως αυτές «αποκτούν κρίσιμη σημασία για τους εργαζόμενους.  Το αποτέλεσμα τους θα είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία του τόπου και όσο αφορά το κυπριακό αλλά και όσον αφορά τα θέματα της κοινωνίας και της οικονομίας. Ενίσχυση του ΑΚΕΛ  σε αυτές τις εκλογές σημαίνει ενίσχυση των δυνάμεων που αγωνίζονται για λύση του κυπριακού στη βάση αρχών» είπε και σημείωσε πως «θα σημαίνει απόρριψη και καταδίκη των  σκληρών αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών και των πολιτικών λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ».

Καταλήγοντας ο κ. Κυρίτσης είπε πως «η Κύπρος που ονειρευόμαστε, δεν είναι η Κύπρος της μιζέριας και των μνημονίων, αλλά η Κύπρος της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ευημερίας και της προόδου, η επανενωμένη Κύπρος, κοινή πατρίδα όλων των παιδιών της Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμένιδων, Μαρωνιτών και Λατίνων».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top