ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινοτάρχης Ψευδά: «Η καμπάνα έχει μετακινηθεί από τη θέση της - Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις στο καμπαναριό».

Κοινοτάρχης Ψευδά: «Η καμπάνα έχει μετακινηθεί από τη θέση της - Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις στο καμπαναριό».

Κατάρρευση μέρους του καμπαναριού της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Ψευδά, προκάλεσε ο σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/05) στη Λάρνακα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου  Ψευδά Φρίξος Μιχαήλ, «γύρω στις 03.18 σήμερα τα ξημερώματα, όταν σημειώθηκε ο μεγάλος σεισμός, αρκετός κόσμος της κοινότητας βγήκε στους δρόμους, αφού είχαν ακούσει ένα τρομερό θόρυβο. Με τρόμο και με θλίψη διαπιστώσαμε ότι μέρος του καμπαναριού της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου κατέρρευσε, ενώ το υπόλοιπο καμπαναριό βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και είναι ετοιμόρροπο».

Πρόσθεσε ότι «με το πρώτο φως της ημέρας έφτασαν επί τόπου συνεργείο της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας και λειτουργοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων, επιθεώρησαν την εκκλησία και αντιλήφθηκαν ότι το καμπαναριό είναι όντως επικίνδυνο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται επί τόπου fork lift και κατεβάζουν από το καμπαναριό της εκκλησίας τις πέτρες που είναι ετοιμόρροπες και αναμένουμε να αρχίσουν εργασίες είτε για κατεδάφιση είτε για επιδιόρθωση».

Ο κ. Μιχαήλ είπε ότι επιδιώκουν «επιδιόρθωση του καμπαναριού γιατί η εκκλησία μας είναι παλιά, δηλαδή περίπου 120 χρόνων εξ ου και κλήθηκαν στη σκηνή λειτουργοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Ελπίζουμε ότι θα επιδιορθωθεί το καμπαναριό της εκκλησίας μας η οποία είναι κτισμένη από πέτρα, είναι μονόκλιτη και έχει μήκος 22 μέτρα και πλάτος 9 μέτρα».

Σημείωσε ακόμα ότι «επειδή στο δρόμο υπάρχουν μεγάλες πέτρες που έπεσαν από το καμπαναριό, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη και επικίνδυνη η διάβαση από την περιοχή, έχουμε προχωρήσει σε κλείσιμο του δρόμου με ανακοινώσεις και με κιγκλιδώματα. Η διέλευση του δρόμου έχει απαγορευθεί τόσο σε τροχοφόρα όσο και σε πεζούς μέχρις ότου επιδιορθωθούν οι ζημιές από το καμπαναριό».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μιχαήλ είπε ότι «λόγω του σεισμού η καμπάνα έχει μετακινηθεί από τη θέση της και ακουμπά πάνω στις κολώνες. Το βάρος της καμπάνας είναι αρκετό και υπολογίζουμε ότι πρέπει να κατεβεί προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις στο καμπαναριό».

Σημείωσε ακόμα ότι «από το σεισμό έχει δημιουργηθεί μία ρωγμή στο εσωτερικό της εκκλησίας και στο ιερό, ενώ προκλήθηκαν και ορισμένες ρωγμές στο εξωτερικό. Η εκκλησία είναι σε καλή κατάσταση και λειτουργεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας όταν υπάρχει εορτή, ενώ την Κυριακή η λειτουργία τελείται στην άλλη εκκλησία της Κοινότητας, που έχει χτιστεί τελευταίως».

Ο κ. Μιχαήλ ευχαρίστησε «τον Επαρχο Λάρνακας για το προσωπικό του ενδιαφέρον, αφού μόλις έφεξε η μέρα έστειλε συνεργείο με τον Πολιτικό Μηχανικό της Επαρχιακής Διοίκησης για να εξετάσει τις ζημιές. Επίσης το Τμήμα Αρχαιοτήτων επισκέφθηκε την εκκλησία πολύ έγκαιρα, ενώ από τη πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην Κοινότητα μας και μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ψευδά είπε ότι «δεν παρουσιάστηκαν οποιεσδήποτε άλλες ζημιές οπουδήποτε στο χωριό».

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top