ΠΟΛΙΤΙΚΗ

A. Νεοφύτου: «Ο ΔΗΣΥ πάει στις εκλογές με σιγουριά ότι ο λαός θα επιλέξει τη σωστή προοπτική»

A. Νεοφύτου: «Ο ΔΗΣΥ πάει στις εκλογές με σιγουριά ότι ο λαός θα επιλέξει τη σωστή προοπτική»

Ο ΔΗΣΥ “πάει σε αυτές τις εκλογές με σιγουριά και αυτοπεποίθηση ότι ο λαός μας θα επιλέξει τη σωστή προοπτική, τον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και δεν θα ρισκάρει να μας πάρει πίσω”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά τα εγκαίνια του νέου οικήματος ΔΗΣΥ, Έγκωμης.

Ταυτόχρονα, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “αν κρατήσουμε τη χώρα στη σωστή πορεία, μέχρι το τέλος του χρόνου η ανεργία θα είναι σε μονοψήφιο αριθμό για να μπορούμε να βλέπουμε στα μάτια τους νέους μας”.

Στις δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “μετά την ύφεση που ήταν η χώρας ως αποτέλεσμα των οικονομικών πολιτικών της περασμένης 5ετίας μπαίνουμε σε καλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, η οποία το α΄ τρίμηνο του 2016 είναι 2,7%, η τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη”, προσθέτοντας ότι “αυτό σημαίνει πως η ωριμότητα της κοινωνίας και οι θυσίες του λαού μας φέρνουν αποτέλεσμα”.

Σε παρατήρηση ότι οι χθεσινές αποφάσεις της Κυβέρνησης προκάλεσαν την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Νεοφύτου διερωτήθηκε κατά πόσον θα “έπρεπε και πρέπει να συνεχίσουμε να ταλαιπωρούμε τους ασθενείς με τις λίστες αναμονής, να μην ενισχύσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους και να τιμωρήσουμε τους νέους εθνοφρουρούς για να κάνουν και αυτοί δύο χρόνια θητεία”.

“Η αντιπολίτευση δικαιούται καθημερινά να μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια εν γνώση τους ότι συνταγματικά δεν μπορούν να ψηφίσουν έστω και ένα ευρώ για δαπάνες και η Κυβέρνηση που έχει τις δυνατότητες με βάση τις επιτυχίες από τις θυσίες του λαού δεν δικαιούται να δώσει το μέρισμα σε αυτούς που πραγματικά το αξίζουν;”, διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, καλώντας την αντιπολίτευση να επιλέξει “είτε είναι μια καμένη γη είτε έχουμε δυνατή οικονομία και μπορεί η Κυβέρνηση και ενισχύει ευάλωτες ομάδες και λύνει προβλήματα του λαού”.

Τέλος, ερωτηθείς αν τον ανησυχούν τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “η ττενέκκα θα δείξει το αποτέλεσμα”, προσθέτοντας ότι ο ΔΗΣΥ “πάει σε αυτές τις εκλογές με σιγουριά και αυτοπεποίθηση ότι ο λαός μας θα επιλέξει τη σωστή προοπτική, το δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και δεν θα ρισκάρει να μας πάρει πίσω”.

Εξάλλου, στο χαιρετισμό του, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν είτε το δρόμο της σταθερής προοπτικής ή το δρόμο που μας πάει πίσω” και ότι “δεν υπάρχουν περιθώρια να ρισκάρουμε”, ενώ ζήτησε από την κυπριακή κοινωνία για κάποια δευτερόλεπτα να θυμηθεί πού ήταν η Κύπρος το 2013 και να σκεφθεί πού βρίσκεται σήμερα η χώρα μας. Πρόσθεσε ότι “η έξοδος από το μνημόνιο δεν είναι το τέλος του δρόμου, αναγνωρίζουμε πως υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα και για μας προτεραιότητα είναι οι άνεργοι, οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας”.

Αναφέροντας ότι “μέρος της κοινωνίας μας πλήρωσε σκληρό και βαρύ τίμημα”, ο κ. Νεοφύτου κάλεσε αυτό το μέρος της κοινωνίας να συμμετέχει στις εκλογές γιατί η αποχή μάς πάει πίσω και επιβραβεύει τις πολιτικές που οδήγησαν αυτό το μέρος της κοινωνίας “να βιώνουν αυτές τις δύσκολες στιγμές”.

Ανέφερε ότι “στα τελευταία τρία χρόνια, νοικοκυρεύοντας το κράτος, επανακτώντας την αξιοπιστία της χώρας μας και την εθνική μας κυριαρχία, βλέπουμε να αποκλιμακώνονται η ανεργία, η οποία από το 16% μειώθηκε στο 12% με ένα στους τέσσερις άνεργους να βρίσκει δουλειά”, ενώ σε σχέση με τις χθεσινές αποφάσεις της Κυβέρνησης είπε ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν επιπρόσθετα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 10 εκατομμύρια θα διατεθούν για τους ασθενείς για “να σταματήσει επιτέλους η λίστα αναμονής”.

Ανέφερε επίσης ότι “δίνεται η δυνατότητα μέσα από τα οικονομικά αποτελέσματα να προχωρήσουμε μετεκλογικά σε σημαντικές μειώσεις φορολογιών” και ότι την προηγούμενη πενταετία αυξάνονταν οι φόροι, αναφέρθηκε στην απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες και την προκήρυξη 3.000 θέσεων συμβασιούχων οπλιτών, προσθέτοντας ότι “την ανεργία θα τη μειώσουμε δραστικά μόνο μέσα από επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας”, ενώ έστειλε μήνυμα στον επιχειρηματικό κόσμο ότι “θέλουμε τη συνετή επιχειρηματική δραστηριότητα να βγάζει το λογικό κέρδος αλλά να ανταποδίδει με αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας”.

Τέλος, ο κ. Νεοφύτου έκανε προσκλητήριο σε όλες και όλους τους Συναγερμικούς καθώς φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του ΔΗΣΥ, καλώντας τους “να δικαιώσουμε τους αγώνες του κυπριακού ελληνισμού με ένα δυνατό ΔΗΣΥ, να παραμείνει η κυρίαρχη δύναμη για να ενισχύσουμε περαιτέρω την Κυβέρνηση μας για μια δυνατή Κύπρο που την αξίζουν τα παιδιά μας, οι αγώνες σας, αλλά και για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top