Τίγρεις δραπέτευσαν από καταφύγιο αιλουροειδών στην Ολλανδία

Τίγρεις δραπέτευσαν από καταφύγιο αιλουροειδών στην Ολλανδία

Δύο τίγρεις δραπέτευσαν από ένα μεγάλο καταφύγιο αιλουροειδών που βρίσκεται κοντά σε ένα ολλανδικό χωριό και οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να εντοπιστούν τα ζώα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, αστυνομικοί, ένα ελικόπτερο και ένας κτηνίατρος, εξοπλισμένος με ένα ειδικό όπλο νάρκωσης, αναζητούν τις δύο τίγρεις στα περίχωρα της κοινότητας Ολντέμπερκουπ, στη βόρεια Ολλανδία. «Θα προσπαθήσουμε να τις μεταφέρουμε ξανά σώες και ασφαλείς πίσω στο καταφύγιο», ανέφερε η αστυνομία μέσω του Twitter, αφού τα δύο ζώα θεάθηκαν στην περιοχή γύρω στις 11 το πρωί.

Στο Ολντέμπερκουπ, ένα χωριό 1.500 κατοίκων, βρίσκεται το καταφύγιο Felida όπου φιλοξενούνται αιλουροειδή από τσίρκο και ζωολογικούς κήπους. Τα ζώα υποβάλλονται σε θεραπεία, εφόσον χρειαστεί, και αν είναι δυνατόν επανεκπαιδεύονται για να μεταφερθούν κατόπιν σε άλλα, μεγαλύτερα καταφύγια στη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Felida, στον χώρο του φιλοξενούνται δύο λιοντάρια, οκτώ τίγρεις, ένα τζάγκουαρ και μια λεοπάρδαλη. Η εφημερίδα De Telegraaf ανέφερε ότι οι δύο τίγρεις πιθανότατα δραπέτευσαν από μια πύλη που κατά λάθος είχε παραμείνει ανοιχτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Μια ισχυρή ΕΕ σημαίνει και μια ισχυρή Κυπριακή Δημοκρατία

ΠτΔ: Μια ισχυρή ΕΕ σημαίνει και μια ισχυρή Κυπριακή Δημοκρατία

Μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει και μια ισχυρή Κυπριακή Δημοκρατία, λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στο Χ, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο την 1η Ιανουαρίου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE