ΠΑΡΑ-THEMA

ΠΑΡΑ –ΤΗΕΜΑ: Πως ψηφίζουν οι τυφλοί;

ΠΑΡΑ –ΤΗΕΜΑ: Πως ψηφίζουν οι τυφλοί;

Έχει δικαίωμα ψήφου και αυτή η μερίδα πολιτών μας με τον εκλογικό νόμο να αναφέρει ρητά ποιες διαδικασίες θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Το ερώτημα που σίγουρα θα πέρασε από το μυαλό σας, είναι το πώς ψηφίζουν οι συμπολίτες μας που είναι τυφλοί ή ακόμη και αυτοί που είναι αγγράμματοι.

Τώρα με τα τόσα σκάνδαλα που βλέπουμε από τους χαραμοφάηδες που τσέπωσαν τα λεφτά του κοσμάκη… μάλλον «τυφλοί» είμαστε όλοι!    

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός πως σε θέσεις εξουσίας βρίσκονται διάφορα λαμογιά κάθε φορά (σ.σ Δρομολαξιά, ΣΑΠΑ, ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ και άλλα πολλά ακόμη) εμείς πάλι να ψηφίζουμε το κόμμα που τους αντιπροσωπεύει! 

Ένα το κρατούμενο λοιπόν… και εμείς «τυφλοί» είμαστε!

Σύμφωνα με τον Εκλογικό Νόμο, οι τυφλοί ή πρόσωπα που έχουν φυσική ανικανότητα, μπορούν να ψηφίσουν μονοί τους, εάν το δηλώσουν φυσικά στον προεδρεύοντα υπάλληλο του κάθε εκλογικού κέντρου.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν μπορούν να ψηφίσουν μόνοι τους οι άνθρωποι αυτοί!

Πολύ απλά και πάντα σύμφωνα με την Εκλογική Νομοθεσία, ο τυφλός μπορεί να ζητήσει την βοήθεια του προεδρεύοντα υπάλληλου ώστε να τον βοηθήσει στην άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο ψηφοφόρος θα πρέπει να αναφέρει στην παρουσία τουλάχιστον ακόμη ενός υπαλλήλου του εκλογικού κέντρου τον σταυρό προτίμησης του.

Υπάρχει όμως άλλη μια παράμετρος, ο τυφλός ή το πρόσωπο με φυσική ανικανότητα μπορεί να ψηφίσει υπό την συνοδεία κάποιου δικού του ανθρώπου που του έχει απολυτή εμπιστοσύνη, χωρίς την παρέμβαση κανενός από τους υπαλλήλους του εκλογικού κέντρου.

Ιωάννα Μάντζιηπα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top