ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στο θρίλερ: Έγινε η ανατροπή και πήρε την έδρα ο Σιζόπουλος!

Τέλος στο θρίλερ: Έγινε η ανατροπή και πήρε την έδρα ο Σιζόπουλος!

Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας για την ΕΔΕΚ, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος σε δηλώσεις του για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του 2016, ξεκαθαρίζοντας ότι το ποσοστό του 6,2% αποτελεί για το κόμμα ισχυρή βάση για το μέλλον.

«Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας», δήλωσε ο κ. Σιζόπουλος ερωτηθείς σχετικά. «Δεν έχει τεθεί κανένα τέτοιο ζήτημα» πρόσθεσε, την ώρα που οι συνεργάτες του στο κόμμα έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πριν από τις δηλώσεις του, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι για τους ίδιους δεν τίθεται θέμα ηγεσίας για την ΕΔΕΚ και ότι στηρίζουν απόλυτα τον Πρόεδρο του κόμματος.

Ερωτηθείς για το «θρίλερ» που υπήρξε μέχρι να ξεκαθαρίσει ότι η έδρα της Λεμεσού πάει  τελικά στην ΕΔΕΚ και για το κατά πόσον έχουν ξεκαθαρίσει οι τρεις έδρες, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι «έχουν ξεκαθαρίσει οι τρεις έδρες και λυπούμαι να παρατηρήσω ότι για ένα πολύ μικρό αριθμό ψήφων χάθηκε η τέταρτη έδρα πιθανόν». Πρόσθεσε ότι όπως δήλωσε και ο έφορος εκλογών υπάρχει ακόμα μια μικρή αβεβαιότητα για τον πλήρη καθορισμό των εδρών.

«Όμως πιστεύουμε, μέσα από τις αναλύσεις που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής ότι δεν κινδυνεύει η έδρα της Λεμεσού», ανέφερε, κάτι που ξεκαθάρισε γύρω στις 22:30, με τον Μαρίνο Σιζόπουλο να εκλέγεται

Ο κ. Σιζόπουλος παραδέχτηκε ότι δεν επιτεύχθηκαν όλοι οι αντικειμενικοί στόχοι της ΕΔΕΚ που ήταν να είναι 4ο κόμμα-κάτι το οποίο επιτεύχθηκε όπως είπε-, να διατηρήσουν τις πέντε κοινοβουλευτικές έδρες που είχαν -κάτι που όπως είπε δεν επιτεύχθηκε- και να συγκεντρώσουν εκλογικό ποσοστό άνω του 6,5% -κάτι που όπως είπε, το πλησίασαν αλλά δεν το πέτυχαν-.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι τα αποτελέσματα αυτής της εκλογικής αναμέτρηση θα αξιολογηθούν με νηφαλιότητα και συλλογικότητα «όπως σας έχουμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα». Όπως είπε η πορεία αναδιοργάνωσης του κόμματος θα συνεχίσει με καθαρές θέσεις και καινοτόμες προσεγγίσει και αξιοπρέπεια. Το εκλογικό ποσοστό, όπως είπε «όχι μόνο δεν θα μας αναχαιτίσει από αυτή την πορεία, αλλά αντίθετα αποτελεί για μας μια ισχυρή βάση στην οποία θα στηριχθούμε για το μέλλον και κυρίως μέσα από την κοινοβουλευτική και όχι μόνο δραστηριότητά μας».

Πρόσθεσε ότι η νέα γενιά στελεχών η οποία πήρε το βάπτισμα του πυρός σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές αποτελεί μια συμπαγή ομάδα πάνω στην οποία το κόμμα θα στηριχθεί για να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε πριν από ένα χρόνο, μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Τόνισε ότι η ΕΔΕΚ είχε 30% των υποψηφίων της κάτω των 35 χρόνων. «Είμαστε συμπαγείς και ενωμένοι, αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω», ανέφερε.

«Δώσαμε αυτή την εκλογική μάχη μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες υποκειμενικές και αντικειμενικές. Πορευτήκαμε παρ` όλα αυτά με μετριοπάθεια, με σαφείς θέσεις και επιχειρήματα, χωρίς προκλητική διαφημιστική εκστρατεία, σεβόμενοι ακριβώς τις ευαισθησίες του λαού που περνά μια δύσκολη περίοδο με τις βαριές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις», ανέφερε.

Ερωτηθείς κατά πόσο τα αποτελέσματα θα συζητηθούν στο εκλογικό συνέδριο του κόμματος που θα συνέλθει μετά το καλοκαίρι, ανέφερε ότι το εκλογικό συνέδριο του κόμματος έχει την διακριτική ευχέρεια να συζητήσει όλα τα ζητήματα. Όπως είπε, η ηγεσία του κόμματος θα θέσει τους προβληματισμούς της και τις εισηγήσεις της και θα γίνει ένας ανοικτός και διαφανής διάλογος, αφού όπως είπε η ΕΔΕΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει ανοικτές στα ΜΜΕ τις συνεδρίες των συλλογικών της οργάνων, ακόμα και των καταστατικών και πολιτικών της συνεδριών.

Όσον αφορά το νέο σκηνικό και την είσοδο του ΕΛΑΜ στη βουλή, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι κάτι τέτοιο είναι αποτέλεσμα πολλαπλών παραγόντων κάτι που θα αποτελέσει θέμα συλλογικής συζήτησης και συλλογικής διαμόρφωσης. Πρόσθεσε ότι οι πολιτικές εξελίξεις, οι οικονομικές καταστάσεις και ο τρόπος με τον οποίο τα δύο μεγαλύτερα κόμματα επιχείρησαν να επιβάλουν μια μορφή διπολισμού έχει δημιουργήσει καινούρια δεδομένα τα οποία πρέπει να αναλυθούν και να ληφθούν αποφάσεις.

Ερωτηθείς για το θέμα του Προέδρου της Βουλής, είπε ότι δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση ακόμα στα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ. «Όλα στην ώρα τους», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι το μέγεθος της αποχής πρέπει να προβληματίσει όλους, αφού ένας στους τρεις Κυπρίους δεν προσήλθε στην κάλπη μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται η πατρίδα τόσο όσον φορά την πορεία επίλυσης του Κυπριακού όσο και όσον αφορά την τεράστια οικονομική κρίση που με τις τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις.

Ο κ. Σιζόπουλος ευχαρίστησε του ψηφοφόρους που τίμησαν την ΕΔΕΚ με την ψήφο τους καθώς και τους υποψήφιους τους κινήματος, που όπως είπε, έδωσαν μια πραγματική μάχη, με ήθος, με αξιοπρέπεια, με εντιμότητα, χωρίς οποιεσδήποτε εσωτερικές συγκρούσεις ή αντιπαραθέσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top