ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί η Ελένη δεν θα αφήσει την θέση στην Ευρωβουλή – Ποιος ο αντικαταστάτης της

Γιατί η Ελένη δεν θα αφήσει την θέση στην Ευρωβουλή – Ποιος ο αντικαταστάτης της

Σε δίλλημα βρίσκεται η Ελένη Θεοχάρους αν θα κρατήσει ή όχι την θέση στην ευρωβουλή μετά από την εκλογή της στο Κυπριακό κοινοβούλιο.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Παρόλο που ίδια προεκλογικά δήλωνε ότι οι ψηφοφόροι θα γνωρίζουν πριν πάνε στη κάλπη τι θα πράξει η ίδια με την θέση στην ευρωβουλή, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Έτσι, λίγες μέρες πριν από την εκλογική μάχη της 22ας Μαΐου, η Ελένη Θεοχάρους αφού πρώτα εξήγγειλε την υποψηφιότητα της για τις Προεδρικές εκλογές του 2018, ξεκαθάρισε στην πορεία ότι θα λάβει την απόφαση της για την θέση στην Ευρωβουλή μετεκλογικά κρίνοντας από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Οι τρεις βουλευτές που εξέλεξε το κίνημα Αλληλεγγύης θεωρούνται ικανοποιητικοί, όχι όμως στον βαθμό που θα πείσουν την Ελένη Θεοχάρους να μείνει στην Κύπρο για να διαχειριστεί την μικρή αυτή κοινοβουλευτική ομάδα.

Παράλληλα, η ίδια δήλωσε ευθαρσώς δεκάδες φορές ότι η θέση στην Ευρωβουλή της ανήκει, θεωρώντας ότι είχε εκλεγεί με τις ιδέες της στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ και δεν  προτίθεται να δώσει την ευχαρίστηση στον επιλαχόντα Σταύρο Ζένιο, να καθίσει στα έδρανα της Ευρωβουλής από την στιγμή που εκπροσωπεί εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις με εκείνην.

Ως εκ τούτου, συνυπολογίζοντας κανείς όλα αυτά τα δεδομένα, η ζυγαριά για την κυρία Θεοχάρους φαίνεται να γέρνει στο να κρατήσει την θέση στο Ευρωκοινοβούλιο μέχρι και το 2018, εκτός βέβαια συγκλονιστικού απρόοπτου.

Εάν η κυρία Θεοχάρους επιστρέψει στην Ευρωβουλή, θέση στο κυπριακό κοινοβούλιο θα λάβει ο επιλαχόντας  στη Λεμεσό Γιώργος Παπαδόπουλος ο οποίος εξασφάλισε 767 ψήφους.

Ο κ. Παπαδόπουλος είναι επιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας παιδικών τροφών ενώ υπήρξε πρόεδρος της Επαρχιακής Γραμματείας του ΕΥΡΩΚΟ στη Λεμεσο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top