ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουνάει το δάκτυλο στον Σιζόπουλο ο Γιώργος Βαρνάβα – «Προειδοποιούσα…»

Κουνάει το δάκτυλο στον Σιζόπουλο ο Γιώργος Βαρνάβα – «Προειδοποιούσα…»

Δικαιωμένος ο τεως Βουλευτής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Αμμοχώστου Γιώργος Βαρνάβα από το εκλογικό αποτέλεσμα που δείχνει την παταγώδη αποτυχία του Κινήματος.

Ένας από τους μεγάλους χαμένους των Βουλευτικών Εκλογών είναι η ΕΔΕΚ, αφού είδε τα ποσοστά της να συρρικνώνεται και να χάνει έδρες, ενώ για αρκετή ώρα «παιζόταν» η είσοδος του Αρχηγού του Κόμματος, Μαρίνου Σιζόπουλου στη Βουλή.   

Ο Γιώργος Βαρνάβα,  ένα από τα πρωτοκλασάτα ονόματα της ΕΔΕΚ, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες εξέπληξε με την απόφαση του να παραιτηθεί από τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου του Κινήματος, ως ένδειξη διαφωνίας του με την πολιτική που ακολουθεί η νέα ηγεσία, εξέδωσε ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών που στοίχισαν στο κόμμα.

Με αιχμηρό ύφος ο Γιώργος Βαρνάβα αναφέρει ότι «προειδοποιούσε ότι συγκεκριμένες αποφάσεις θα δημιουργούσαν σε μεταγενέστερο στάδιο προβλήματα στο Κίνημα». Στην ανακοίνωση διευκρινίζει επίσης ότι θα συνεχίσει στην ΕΔΕΚ.  

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιώργος Βαρνάβα δεν κατήλθε ως υποψήφιος στις Βουλευτικές Εκλογές, αφού με βάση το νέο καταστατικό δεν είχε δικαίωμα. 

Αυτούσια η ανακοίνωση

 «Ο κυπριακός λαός στις χθεσινές Βουλευτικές Εκλογές έστειλε με την ψήφο του πολλαπλά μηνύματα.Το μεγάλο ποσοστό της αποχής αποδεικνύει ότι οι πολιτικές δυνάμεις απέτυχαν να πείσουν,  παρόλες τις εκκλήσεις τους,  το 1/3 του κυπριακού λαού  να προσέλθει στις κάλπες. Αυτό το μήνυμα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από όλους μας. 

Τα χθεσινά αποτελέσματα,  ιδιαίτερα για το δικό μας Κίνημα, αποδεικνύουν ότι ούτε εμείς καταφέραμε να πείσουμε, όχι μόνο ψηφοφόρους από άλλες πολιτικές δυνάμεις να μας ψηφίσουν, αλλά ούτε τους ίδιους τους ψηφοφόρους του Κινήματος μας, αφού η συσπείρωση κυμάνθηκε γύρω στο 55%.

Να υπενθυμίσω ότι όταν υπέβαλα την παραίτηση μου από την θέση του Α΄Αντιπροέδρου του Κινήματος, δήλωνα ξεκάθαρα ότι ο ουσιαστικότερος λόγος που το έπραττα ήταν η διαφωνία μου με κάποιες αποφάσεις και προειδοποιούσα ότι οι αποφάσεις αυτές θα δημιουργούσαν σε μεταγενέστερο στάδιο προβλήματα στο Κίνημα. Δυστυχώς, δεν εισακούστηκα και ούτε οι απόψεις μου αυτές έτυχαν της οποιασδήποτε στήριξης.

Παρόλα ταύτα συστρατεύτηκα κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας με την ηγεσία του Κινήματος και η οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις προσωπικές μου προσπάθειες και συμβολή σ΄αυτήν την προεκλογική εκστρατεία.

Μετά από τα χθεσινά αποτελέσματα και τις σημερινές παραιτήσεις που ακολούθησαν από ηγετικά στελέχη του Κινήματος, εκφράζω την αγωνία μου για το μέλλον του Σοσιαλιστικού Κινήματος της Κύπρου.

Θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι του Κινήματος έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα για αυτά τα οποία πιθανόν να θεώρησαν ως λανθασμένες αποφάσεις εκ μέρους του Κινήματος ή δεν πείσθηκαν από την πολιτική την οποία ακολούθησε τους τελευταίους μήνες.

Εκφράζοντας την αγωνία μου θέλω να καλέσω όλους τους Εδεκίτες, ακόμη και αυτούς που χθές δεν ψήφισαν το Κίνημα ή απείχαν από τις εκλογές, να παραμείνουν ψύχραιμοι γύρω από το Κίνημα. Παράλληλα θα πρέπει να εκφράσουν τους λόγους για τους οποίους είτε απείχαν είτε τους ώθησαν να ψηφίσουν μια άλλη πολιτική δύναμη. Η δική τους άποψη είναι αυτή που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ώστε να  διορθωθεί το οτιδήποτε έχει προκαλέσει την χαμηλή συσπείρωση των ίδιων των ψηφοφόρων μας.

Παραμένω απλός στρατιώτης μέσα στις τάξεις του Κινήματος,  παρακολουθώντας  με αγωνία τις εξελίξεις και με πρόθεση να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην επίλυση των οποιονδήποτε προβλημάτων, όπως και στην μελλοντική ανάκαμψη του Κινήματος μας.»

   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

«Πρεμιέρα» με παρατράγουδα για την εξεταστική περίοδο - Οι καταγγελίες για το γραπτό

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top