ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΟΡΟΚΛΙΝΗΣ: Δεν ήταν σύλληψη - Οδηγήθηκε στο ΤΑΕ για ανάκριση ο Δώρος Πολυκάρπου

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΟΡΟΚΛΙΝΗΣ: Δεν ήταν σύλληψη - Οδηγήθηκε στο ΤΑΕ για ανάκριση ο Δώρος Πολυκάρπου

Οδηγήθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας, ανακρίθηκε, κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα, χωρίς να συλληφθεί ο Δώρος Πολυκάρπου.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη  

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή της ιστοσελίδας μας, ToThemaOnline ο γνωστός ακτιβιστής υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκτελεστικός διευθυντής της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό Δώρος Πολυκάρπου, μαζί με Αιγύπτιο βρέθηκε στην περιοχή, όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου, (21/5), Αστυνομικός πυροβόλησε 41χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος ετοιμαζόταν να σφάξει το 16μηνο παιδί του.

Γείτονες γύρω στις 7:30, το βράδυ την Τετάρτη, (25/5) κάλεσαν την Αστυνομία, αφού είδαν ύποπτες κινήσεις δυο προσώπων στο ισόγειο διαμέρισμα. Όταν έφθασαν τα μέλη της Αστυνομίας, οι δυο άντρες εντοπίστηκαν έξω από αυτό. Δεν «πιάστηκαν», δηλαδή επ΄αυτοφώρω.  Από έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα διαπιστώθηκε ότι το παράθυρο ήταν ανοικτό. Οι δυο τους οδηγήθηκαν στο ΤΑΕ Λάρνακας  ανακρίθηκαν, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα. Με ανακοίνωση της η Κίνηση ξεκαθαρίσει πως δεν επρόκειτο για σύλληψη.

Τονίζει επίσης ότι «θα συνεχίσει την προσπάθεια συλλογής δεδομένων, τόσο για την επιχείρηση της Αστυνομίας όσο και για το χειρισμό της εν λόγω οικογένειας από τις αρμόδιες αρχές ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί δημόσια με υπευθυνότητα σχετικά με την ουσία της υπόθεσης»

Η ανακοίνωση του ΚΙΣΑ

Η Κίνηση για Ισότητα Στήριξη και Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ) «διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν ότι μέλη της οργάνωσης `πιάστηκαν` επ` αυτοφώρω εντός του διαμερίσματος» στην Ορόκλινη, όπου έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, Αιγύπιος υπήκοος, μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΙΣΑ διαψεύδει ότι η Αστυνομία «προχώρησε στη σύλληψη οποιουδήποτε μέλους μας» και παράλληλα διερωτάται «για τη χρησιμότητα της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ από την Αστυνομία όπως και για τα κίνητρα πίσω από αυτή την ενέργεια».

Αναφέρει ότι «θα συνεχίσει την προσπάθεια συλλογής δεδομένων, τόσο για την επιχείρηση της Αστυνομίας όσο και για το χειρισμό της εν λόγω οικογένειας από τις αρμόδιες αρχές ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί δημόσια με υπευθυνότητα σχετικά με την ουσία της υπόθεσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: TΡΑΓΩΔΙΑ ΟΡΟΚΛΙΝΗΣ: Ο Δώρος Πολυκάρπου συνελήφθη στο διαμέρισμα τρεις μέρες μετά! 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα



Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για εντοπισμό των κουκουλοφόρων που βανδάλισαν το βράδυ της Πέμπτης τα κλειστά γήπεδα του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, στην οδό Γιώργου Θυρώτου, στη Λεμεσό, καθώς και σταθμευμένα οχήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top