ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβλήματα από την καταιγίδα: Κατολίσθηση βράχων και πλημμύρες σε σπίτια στο Λιμνάτη – Χαλάζι στο Φοινί – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προβλήματα από την καταιγίδα: Κατολίσθηση βράχων και πλημμύρες σε σπίτια στο Λιμνάτη – Χαλάζι στο Φοινί – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επιβεβαιώθηκε η μετεωρολογική υπηρεσία. Πέντε μέρες πριν από την έλευση του καλοκαιριού χειμώνιασε! Από το μεσημέρι της Παρασκευής , (27/5), βροχές και καταιγίδες πέφτουν σε ολόκληρη την Κύπρο, αλλά και χαλάζι σε μερικές περιοχές.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη  

Εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Παρασκευής, (27/5). Από τις κατακλυσμιαίες βροχές που άρχισαν να πέφτουν γύρω στις 12:00 στο μεσημέρι στο Λιμνάτη ο δρόμος που ενώνει το χωριό με τις περιοχές Άλασσα και Τριμίκλινη έκλεισαν, λόγω συσσώρευσης νερού και κατολίσθηση βράχων. Δυο σπίτια πλημμύρισαν και περιβόλια, ενώ διεκόπη η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ΤοΤhemaOnline, ο κοινοτάρχης Λιμνάτη, Χριστάκης Χρυσοστόμου, ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση των ζημιών από συνεργία της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, του Τμήματος Δημοσίων Έργων και της ΑΗΚ.  

Στο ορεινό χωριό της Λεμεσού, Φοινί σημειώθηκε και χαλαζόπτωση, χωρίς να αναφερθούν μέχρι στιγμής ζημιές.

Δείτε την πιο κάτω φωτογραφία

Φωτογραφία της Γαβριέλλα Ζάρτηλα.

 Η πυροσβεστική Υπηρεσία ενόσω γράφονται αυτές οι γραμμές ανταποκρίθηκε σε δυο κλήσεις στη Λεμεσό  για αποκοπή κλαδιών από δέντρα.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας «απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 8 στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δυνατό να σημειωθεί χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά, στα ορεινά και στο εσωτερικό, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο»

Φωτογραφίες από το δρόμο Λεμεσού — Τροόδους 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top