ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κάτι τέτοια στοίχισαν οι ΑΜΚΕ στο δημόσιο 4.3 εκ.: Ρολόγια πολυτελείας αξίας εκατοντάδων ευρώ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Με κάτι τέτοια στοίχισαν οι ΑΜΚΕ στο δημόσιο 4.3 εκ.: Ρολόγια πολυτελείας αξίας εκατοντάδων ευρώ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πλέον η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει λάβει δραστικά μέτρα προκειμένου να ρίξει φως στο… μυστήριο με την εκτόξευση του προϋπολογισμού των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης του 2009.

Του Φάνη Μακρίδη

Θυμίζουμε πως μετά από χειρισμούς της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής το ποσό από το 1,5 εκατομμύριο έφτασε στα 4,287 εκατομμύρια. Αιτία ασφαλώς οι παράδοξα υψηλές δαπάνες που έγιναν…

Το ThemaOnline, λοιπόν, φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια χαρακτηριστική περίπτωση που δείχνει ότι οι άνθρωποι της ΚΟΕ, κάθε άλλο παρά σέβονταν το δημόσιο χρήμα.

Στη φωτογραφία, παρουσιάζουμε ρολόι πολυτελείας που το Δ.Σ. της Ολυμπιακής Επιτροπής δώριζε σε αρχηγούς αποστολών ξένων κρατών, υπουργούς της κυπριακής Πολιτείας και γενικά σε επίσημους που σχετίζονταν με τους Αγώνες.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τα ρολόγια αυτά παραγγέλθηκαν σε ελληνική εταιρεία, ενώ δεν υπήρξε διαδικασία προσφορών. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στοίχιζε 460 ευρώ έκαστο.

Αυτό δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν τους ΑΜΚΕ στελέχη της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά κυρίως πόσο σέβονταν το δημόσιο χρήμα.

Οι χιλιάδες μερίδες σουβλάκια κατέληξαν σε… γηροκομεία
Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση με την τελετή λήξης των Αγώνων, για την οποία δαπανήθηκαν 73.672 ευρώ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι της ΚΟΕ είχαν φροντίσει να παραγγελθούν χιλιάδες μερίδες σουβλάκια, όμως έπεσαν έξω, καθώς στο πάρτι για το μεγάλο κλείσιμο των αγώνων δεν υπήρξε αθρόα προσέλευση (ούτε Ολυμπιακοί να ήταν). Στο τέλος τα σουβλάκια παραδίδονταν σε γηροκομεία και άλλα ιδρύματα για να μην πάνε χαμένα…

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top