ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από 5.000 ευρώ στους δυο συμβούλους της προέδρου του ΚΟΑ Κλέας Παπαέλληνα…

Από 5.000 ευρώ στους δυο συμβούλους της προέδρου του ΚΟΑ Κλέας Παπαέλληνα…

Διευκρινίσεις από τον ΚΟΑ σε σχέση με τρεις περιπτώσεις ζήτησε η Ελεγκτική Υπηρεσία την περασμένη εβδομάδα.

Του Φάνη Μακρίδη

10.000 ευρώ στους συμβούλους
Το ένα θέμα στη συνάντηση των ελεγκτών με στελέχη του Οργανισμού αφορούσε ειδικές αποζημιώσεις στους δυο συμβούλους της προέδρου Κλέας Παπαέλληνα Χατζηστεφάνου. Πιο συγκεκριμένα, ο ΚΟΑ προτίθεται να δώσει από 5.000 ευρώ στους Κώστα Χριστοδουλάκη και Αλέκο Σπανό για τους τελευταίους πέντε μήνες που πρόσφεραν υπηρεσίες (1000 ευρώ για κάθε μήνα).
Οι άνθρωποι της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, λοιπόν, φέρονται να ζήτησαν σχετικές διευκρινίσεις. Πάντως, ήδη το όλο θέμα σχολιάζεται αρνητικά, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως εξ αρχής δεν έπρεπε να πάρουν θέσεις ειδικών συμβούλων στον Οργανισμό οι προαναφερθέντες. «Ποιος ο ρόλος του Διοικητικού Συμβουλίου; Γιατί πρέπει να προσλαμβάνονται και οι ειδικοί σύμβουλοι» διερωτούνταν άτομα που έχουν σχέση με το αντικείμενο.

Μη βιώσιμο το ΚΑΕΚ
Ένα άλλο θέμα που τέθηκε στη συνάντηση μεταξύ στελεχών της Ελεγκτικής και του ΚΟΑ, είχε να κάνει με το ΚΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα, από πλευράς Ελεγκτικής Υπηρεσίας επισημάνθηκε η μη βιωσιμότητα του Κέντρου Αθλητικών Ερευνών Κύπρου.

Η πρόσληψη του Δημήτρη Παρτέλλα
Η πρόσληψη του Δημήτρη Παρτέλλα σε θέση Α΄ Λειτουργού (κλίμακα Α14) απασχόλησε για μια ακόμη φορά. Ήδη ο Γενικός Ελεγκτής έκρινε σε προηγούμενη του αναφορά αντικανονική την πρόσληψή του (σημ. φέρεται να μην είχε τα προαπαιτούμενα προσόντα), με το θέμα να επανέρχεται στο τραπέζι. Ωστόσο, τα διοικητικά στελέχη του ΚΟΑ είχαν θέσει σε ψηφοφορία την πρόσληψη του Παρτέλλα (5-4 το αποτέλεσμα) και θεωρούν ότι τήρησαν τις απαιτούμενες διαδικασίες. Το όλο ζήτημα αναμένεται να πάρει πιο ξεκάθαρη μορφή με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το 2015.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Από σήμερα Παρασκευή, 03 Μαΐου, το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται περαιτέρω στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top