ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιφνιδιασμούς, ανατροπές και εκπλήξεις επιφυλάσσει η ψήφιση του επόμενου Προέδρου της Βουλής

Αιφνιδιασμούς, ανατροπές και εκπλήξεις επιφυλάσσει η ψήφιση του επόμενου Προέδρου της Βουλής

Ένα απίστευτο όργιο τακτικισμού και παραπλάνησης του «άλλου», λαμβάνει χώρα από την επομένη των βουλευτικών εκλογών με φόντο την Προεδρία της Βουλής.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Κόμματα και στελέχη κινούνται στη βάση της τακτικής, της διασποράς ειδήσεων, φημολογίας και σεναρίων πολλές φορές για να εξυπηρετήσουν τις σκοπιμότητες τους.

Η εικόνα που υπάρχει είναι θολή και αυτό που επιδιώκουν όλοι είναι το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Αρχίζοντας από την Αλληλεγγύη ξεκαθαρίζουν ότι ο Δημήτρης Συλλούρης δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητα του αφήνοντας να νοηθεί ότι ποντάρουν σε στήριξη του ΔΗΣΥ ή και οποιοδήποτε άλλου.

Πάραλληλα πληροφορίες θέλουν την Ελένη Θεοχάρους να μην ελέγχει τον πρώην πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ που ποντάρει στον Νίκο Αναστασιάδη για να επηρεάσει την Πινδάρου υπέρ του.

Το ΔΗΚΟ θα στηρίξει τον Μαρίνο Σιζόπουλο σε όλες τις ψηφοφορίες μιας και τον πρότεινε, με την Συμμαχία να βρίσκεται στο ναι μεν αλλά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για Άντρο, αν το δίλλημα είναι ΔΗΣΥ ή ΑΚΕΛ. Ο Περδίκης φαίνεται ότι κατεβαίνει αυτόνομα μέχρι τουλάχιστον και την τρίτη ψηφοφορία.

Στο ΑΚΕΛ είναι ξεκάθαροι ότι θα πορευθούν με Γενικό τους Γραμματέα απορρίπτοντας συνεργασία με ΔΗΣΥ, ενώ στην Πινδάρου φιρμάνι έχει βγει ότι θα πράξουν κάτι ανάλογο κατεβαίνοντας με Αβέρωφ και στις τρεις διαδικασίες.

Το ΕΛΑΜ κρατά κλειστά τα χαρτιά και πυροβολεί Λιλλήκα που τους αφήνει εκτός διαλόγου σε μια προσπάθεια να σηκώσει ανάστημα υπενθυμίζοντας ότι έχει δυο ψήφους που ίσως φανούν και καθοριστικοί χωρίς να γνωρίζουμε εάν έχει γίνει η όποια παρασκηνιακή διαβούλευση.

Όλο αυτό το τοπίο γίνεται ακόμη πιο ζοφερό αν σκεφτεί κανείς πως μέσα σε αυτό σκηνικό υπάρχουν προσωπικές ατζέντες αναβάθμισης του πολιτικού πρεστίζ και βαθύτερες σκέψεις για τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Με άλλα λόγια το μόνο σίγουρο είναι ότι το δειλινό της Πέμπτης (2/6), δεν θα πλήξουμε αφού το παρασκήνιο θα συνεχιστεί ακόμη και μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας ,επιφυλάσσοντας αιφνιδιασμούς, ανατροπές ίσως και εκπλήξεις.

Διαβάστε επίσης:

Νέο ανατρεπτικό σενάριο για εκλογή Προέδρου της Βουλής – Τρέμουν την διαδικασία οι μικροί

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν ολοκλήρωσε την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στη συνέχεια με τον Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top