ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ποινική υπόθεση σε βάρος πασίγνωστού πολιτικού «χάθηκε» στα συρτάρια της Αστυνομίας

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ποινική υπόθεση σε βάρος πασίγνωστού πολιτικού «χάθηκε» στα συρτάρια της Αστυνομίας

Πολίτες δυο ταχυτήτων στην Κύπρο, κάτι που επιβεβαιώνεται πανηγυρικά και από την παρούσα αποκάλυψη της ιστοσελίδας μας, To ThemaOnline.

Του Φάνη Μακρίδη

Αστυνομική έρευνα «έδειχνε» ποινικές ευθύνες πολιτικού προσώπου με ισχύ, ωστόσο ο φάκελος της υπόθεσης παρέμεινε στα συρτάρια της Αστυνομίας για τρία χρόνια! Τι μεσολάβησε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Ξέρουμε, ωστόσο, ότι στο μεσοδιάστημα το εν λόγω άτομο προωθήθηκε σε θέση βουλευτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πολιτικός που φέρεται να κρύβεται πίσω από το fb της κοπέλας το 2012 – Αστυνομία: «Θα το εξετάσουμε»

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Κάποιος είχε δημιουργήσει δυο δικά της προφίλ
Στις 18 Φεβρουαρίου του 2012 κοπέλα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι άγνωστος είχε δημιουργήσει δυο δικά της προφίλ σε διαδεδομένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, στους λογαριασμούς αυτούς για την δημιουργία των οποίων είχε άγνοια δημοσιοποιούνταν στοιχεία της, όπως φωτογραφίες και προσωπικές πληροφορίες.

Είχε το ίδιο IP adress
Η Αστυνομία κατέληξε στο εν λόγω πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα στο πλαίσιο της διερεύνησης δέσμευσε  τον προσωπικό του υπολογιστή (lap top). Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι το IP Adress από το οποίο δημιουργήθηκαν οι λογαριασμοί ανήκε στον ύποπτο.

Απόφαση για ποινική δίωξη
Ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε ικανοποιητική μαρτυρία για ποινική δίωξή του. Υπήρχε θέμα παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Έτσι, λοιπόν, η Αστυνομία εισηγήθηκε να προωθηθεί ο φάκελος στη νομική υπηρεσία για τα περαιτέρω. Αυτό όπως έγκυρα πληροφορούμαστε έγινε  στις 9 Σεπτεμβρίου του 2013, με τον ύποπτο να… προλαβαίνει να παίρνει θέση βουλευτή.

1,5 χρόνο μετά την απόφαση…
Κάπου εκεί όμως ο φάκελος «χάθηκε». Το θέμα έμεινε στάσιμο. Από τότε πέρασε 1,5 χρόνος μέχρι τελικά να πάρει ξανά τον δρόμο για την γενική εισαγγελία ο φάκελος. Έκτοτε το θέμα παραμένει στάσιμο.

Δυο μέτρα και δυο σταθμά
Δυστυχώς, αυτή η κατάσταση φανερώνει πως δεν αντιμετωπίζονται όλοι οι πολίτες με τον ίδιο τρόπο. Παρά τις εξαγγελίες περί δίωξης ατόμων ανεξαρτήτως της ιδιότητάς τους ή της βαρύτητας του ονόματός τους, βλέπουμε ότι τηρούνται δυο μέτρα και δυο σταθμά, που διατηρούν κλονισμένη την εμπιστοσύνη του κόσμου προς τις Αρχές…

Περί ταυτότητας
Το ThemaOnline συνειδητά δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του προσώπου που βρέθηκε στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας, σεβόμενο τις προσωπικές συνθήκες και το στενό περιβάλλον του υπόπτου, τηρώντας τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Πάνω απ΄ όλα οι δημοσιογράφοι οφείλουμε να είμαστε ανθρωποκεντρικοί όταν το απαιτούν οι συνθήκες, κι αυτή την αρχή υπηρετούμε στην προκειμένη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top