ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζητήσεις για το Κυπριακό μεταξύ Κυβερνητικού Εκπροσώπου και αξιωματούχων του Συμβ. Εθνικής Ασφαλείας

Συζητήσεις για το Κυπριακό μεταξύ Κυβερνητικού Εκπροσώπου και αξιωματούχων του Συμβ. Εθνικής Ασφαλείας

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε την Τετάρτη με τη Σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής για θέματα Ευρώπης του Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, Anna Makanju, και τον Διευθυντή του τμήματος Ελλάδας -Τουρκίας – Κύπρου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Mark Schapiro.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα αποτελέσματα της συνάντησης των ηγετών, που είχε λάβει χώρα νωρίτερα την ίδια μέρα στη Λευκωσία και το πώς θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία.

Ο Εκπρόσωπος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις επαφές του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και συζήτησαν και το ζήτημα της οικονομικής πτυχής της λύσης.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε συγκεκριμένες πτυχές του κυπριακού, όπως, την ανάγκη να υπάρξουν οφέλη και για τις δύο πλευρές την πρώτη μέρα της λύσης και το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, όπου ο κ. Χριστοδουλίδης μετέφερε την ξεκάθαρη θέση της Λευκωσίας.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτενής συζήτηση έγινε και για το ρόλο που η Τουρκία θα πρέπει να διαδραματίσει στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, μέσα από συγκεκριμένες πτυχές των θεμάτων που συζητούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς επίσης την εφαρμογή της λύσης.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν επίσης τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για τη συνομιλία του Αντιπροέδρου Μπάιντεν με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Γιλντιρίμ.


ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top