ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάει οριστικά σε ανασχηματισμό ο Αναστασιάδης – Το σενάριο που ευνοεί Προδρόμου

Πάει οριστικά σε ανασχηματισμό ο Αναστασιάδης – Το σενάριο που ευνοεί Προδρόμου

Την εικόνα της κυβέρνησης θέλει να φρεσκάρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και γι αυτό ο ίδιος φέρεται να έχει λάβει την απόφαση του να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Το άσχημο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών με την απώλεια δυο εδρών και 30 περίπου χιλιάδων ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, είχε αναπόφευκτα αντίκτυπο στο Προεδρικό και την κυβέρνηση η οποία δηλώνει ότι «έχει λάβει τα μηνύματα». Έτσι, το φρεσκάρισμα στις υπουργικές καρέκλες θα είναι μια κίνηση, αναστροφής του κλίματος που δημιουργήθηκε μετά την 22α Μαΐου. Αυτό που δεν έχει καθορισθεί είναι εάν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προχωρήσει στις εν λόγω κινήσεις πριν ή μετά από τις θερινές διακοπές.

Η ονοματολογία βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμα στάδια, ωστόσο υπάρχουν Υπουργοί που για συγκεκριμένους λόγους φαίνεται πως δεν πρέπει να ανησυχούν. Ανάμεσα σ’ αυτούς πρέπει να θεωρείται ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου με ερωτηματικό, αφού υπάρχει σκέψη ακόμη για να καπαρώσει την θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Επίσης σίγουροι μέχρι στιγμής θεωρούνται και ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαίδης, ο οποίος θα κληθεί να φέρει εις πέρας την αναδιοργάνωση της Ε.Φ αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Οι υπόλοιποι παίζονται…

Το σενάριο που ευνοεί Προδρόμου

Σε περίπτωση που ο Νίκος Αναστασιάδης θεωρήσει ότι υπάρχει βουλευτής του ΔΗΣΥ που πληροί τα κριτήρια για να κάτσει σε υπουργική καρέκλα τότε αυτόματα ο Πρόδρομος Προδρόμου θα βρεθεί εντός Κοινοβουλίου.

Πολλοί δε, τον είχαν σίγουρο για Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, σε περίπτωση  που ο κος Χριστοδουλίδης πάει τελικά ως διαπραγματευτής στη θέση του Μαυρογιάννη, όμως όπως μας ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή «τον έκαψαν οι αποκαλύψεις του ThemaOnline για τους ποινικούς φακέλους που τον αφορούν».   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top