ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Agusta: Προχώρα η ποινική υπόθεση – Λαμβάνουν καταθέσεις οι ανακριτές

Υπόθεση Agusta: Προχώρα η ποινική υπόθεση – Λαμβάνουν καταθέσεις οι ανακριτές

Στη λήψη καταθέσεων προχώρα η ανακριτική ομάδα για την υπόθεση Agusta και των διαδικασιών που έγιναν για την αγορά των πέντε ελικοπτέρων της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν ξεκινήσει την λήψη καταθέσεων από πρόσωπα που γνωρίζουν τα ακριβή γεγονότα της υπόθεσης.

Η ανακριτική ομάδα έχει ως αποστολή τον εντοπισμό ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών της νυν Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας και πρώην Γενικής Ελέγκτριας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, η στάση της οποίας έναντι στον σκάνδαλο τον ιταλικής προέλευσης ελικοπτέρων την αφήνει πλήρως εκτεθειμένη (δαπανήθηκαν 75 εκατομμύρια ποσό αρκετά «φουσκωμένο» βάσει πανοιότυπων αγορών από άλλα κράτη, ενώ τα ανταλλακτικά των ελικοπτέρων ήταν ακατάλληλα).

Όπως είχαμε αποκαλύψει στις 18 Μαρτίου του 2016, το περιεχόμενο των συζητήσεων στην επίμαχη συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής  στις 20 Νοεμβρίου του 2008, η Χρυσταλλα Γιωρκάτζη, ήταν υπέρ της αγοράς των ελικοπτέρων, που χαρακτηρίστηκαν ως κάκιστη επένδυση.

«Ήταν μια καλή διαπραγμάτευση πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας» είχε αναφέρει σε κάποια στιγμή αναφερόμενη στη συμφωνία για την αγορά των συγκεκριμένων πτητικών μέσων.

Μάλιστα, μέσα από τα πρακτικά, είχε αναφέρει πως «Κρίνοντας από τα δεδομένα δεν βλέπω ότι οι τιμές είναι αδικαιολόγητες».

Οι ανακριτές έχουν να εξετάσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες η Αστυνομία προμηθεύτηκε τα δυο Agusta, τις συνθήκες υπό τις οποίες η Εθνική Φρουρά προμηθεύτηκε τρία Agusta, καθώς και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top