ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιώργος Κυπριανού: Ο Κύπριος σε sef που βραβεύτηκε στην Κίνα!

Γιώργος Κυπριανού: Ο Κύπριος σε sef που βραβεύτηκε στην Κίνα!

Σημαντική διάκριση και βράβευση στην παγκόσμια πρωτιά του παγκοσμίου διαγωνισμού “Gourmand Books Awards” πέτυχαν ο γνωστός Σεφ, συγγραφέας και καθηγητής Επισιτιστικών Τεχνών του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Κυπριανού με την συνεργάτιδα του διαιτολόγο Νικολέττα Ντορζή, αφού το βιβλίο τους βραβεύτηκε στην μακρινή Κίνα ως το καλύτερο “Nutrition Healthy Cook Book” σε ολόκληρο το κόσμο!

Με αυτή τους την επιτυχία ανάμεσα σε 3000 βιβλία μας κάνουν όλους περήφανους, την Κύπρο πλέον γνωστή για τις εκδόσεις και το ψηλό της επίπεδο στην εκπαίδευση, καθώς και την προσπάθεια περαιτέρω για την ανάπτυξη του τουριστικού μας γαστρονομικού τουρισμού.

Σύμφωνα με το dialogos ο Γιώργος βρέθηκε στη Κίνα στην πόλη Yantai, όπου θα πραγματοποιείτο ο τελικός του διαγωνισμού “Gourmand Book Awards”στις 26/5/2016. Οι εκδηλώσεις του διαγωνισμού διήρκησαν 5 μέρες με σεμινάρια, συνέδρια, και εκπαιδευτικές εκδρομές. Στις 28/5/2016 πραγματοποιήθηκε ο τελικός διαγωνισμός των βιβλίων που αφορούσαν την συγγραφή βιβλίων με θέμα το κρασί και την κουλτούρα του οίνου.

Στις 29/5/2016 διεξήχθη ο τελικός των βιβλίων σε θέματα κουλτούρας φαγητού, διατροφής και υγιεινής. Το βιβλίο της Κύπρου με τίτλο “ΔιατροΣέφ” η NutriChef” προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό με τα βιβλία που προέρχονταν από την Δανία και την Φινλανδία. Τελικά στο βάθρο της πρώτης παγκόσμια θέσης ανέβηκε ο βραβευμένος μας Σεφ και το όνομα της Κύπρου ακούστηκε και γράφτηκε με μεγάλα γράμματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν πλήθος δημοσιογράφων, εκδοτικοί οίκοι από όλο τον κόσμο, πρέσβης κρατών, Διευθυντές πανεπιστημίων και σχολών καθώς και χιλιάδες επισκεπτών από πολλές χώρες.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η μικρή μας Κύπρος ανταγωνίστηκε 202 χώρες και κατέληξε να αναμετρείται με τις 77 χώρες που προκρίθηκαν για τον τελικό στηνYantai της Κίνας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top