ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώθηκαν οι τιμές πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

Μειώθηκαν οι τιμές πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, μετά τις ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) αλλά και την αύξηση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού κατέγραψαν το χαμηλότερο επίπεδο τιμών των τελευταίων τριών εβδομάδων στα 47,55 δολ το βαρέλι, καθώς μειώθηκαν για 5η συνεχόμενη ημέρα.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, μειώνονται επίσης, για 5η συνεχόμενη ημέρα κατά 75 σεντς στα 49,08 δολ το βαρέλι. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου δείχνουν αύξηση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων κατά 1,2 εκατ βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, στα 536,7 εκατ βαρέλια, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν μείωση κατά 2,3 εκατ βαρέλια.

Παράλληλα, το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, που κυριαρχεί στις χρηματιστηριακές αγορές, επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία των επενδυτών, συντελώντας στη μείωση των τιμών πετρελαίου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top