ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνές Συνέδριο Αντιτρομοκρατίας από την Αστυνομία Κύπρου –«Σε επαγρύπνησή η Πολιτεία με αυξημένα μέτρα ασφαλείας» - VIDEO

Διεθνές Συνέδριο Αντιτρομοκρατίας από την Αστυνομία Κύπρου –«Σε επαγρύπνησή η Πολιτεία με αυξημένα μέτρα ασφαλείας» - VIDEO

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της Αστυνομίας Κύπρου, διεθνούς εμβέλειας συνέδριο με θέμα την «Αντιτρομοκρατική Πολιτική για τις Αρχές Επιβολής του Νόμου, Διεθνείς και Συγκριτικές Προσεγγίσεις».

Στο συνέδριο απεύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου ο οποίος επισήμανε πως η  αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης.  

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως «Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Η Κύπρος έχει πλήρη επίγνωση του ασύμμετρου χαρακτήρα της τρομοκρατικής απειλής και των κινδύνων που πηγάζουν από τη γεωγραφική της θέση, από το γεγονός ότι γειτνιάζει με τις εμπόλεμες ζώνες, από τη δράση ευρωπαίων και άλλων ξένων μαχητών, καθώς επίσης και από την παρουσία δυτικών και άλλων ξένων συμφερόντων στην Κύπρο».

Επισήμανε επίσης, πως «Παρόλο που η Κύπρος δεν αντιμετωπίζει το μέγεθος του προβλήματος που υφίστανται άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, εντούτοις δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι από το 2012 μέχρι το 2015 σημειώθηκαν δύο καταδίκες στην Κύπρο για υποθέσεις που συνδέονταν με τρομοκρατικά αδικήματα.Για τον σκοπό αυτό έχουμε προχωρήσει στον καταρτισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού στο πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών της ΕΕ και του ΟΗΕ, με σκοπό να προστατεύσουμε το κράτος και τους πολίτες μας από αυτήν την απειλή και να συμβάλλουμε όσο το δυνατό περισσότερο στην προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας διεθνώς. Η ανταλλαγή πληροφοριών για ύποπτα πρόσωπα, τόσο μεταξύ των εθνικών αρχών ασφαλείας, όσο και μεταξύ των αρχών ασφαλείας άλλων κρατών, θα πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται στην καρδιά των προσπαθειών μας.  

«Ως Κύπρος έχουμε αναπτύξει συνεργασία με γειτονικές χώρες, όπως ο Λίβανος, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, για την αντιμετώπιση αυτών των κοινών προκλήσεων, καθώς επίσης και με στρατηγικούς εταίρους, όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες εκτός από ανταλλαγή πληροφοριών, περιλαμβάνουν την παροχή εμπειρογνωμοσύνης, ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, και τη διεξαγωγή κοινών εκπαιδεύσεων και ασκήσεων».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/5) στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, παρά την έξοδο της Αλάμπρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top