ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου – Σε ποια θέση βρίσκεται η Κύπρος

Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου – Σε ποια θέση βρίσκεται η Κύπρος

Η Ισλανδία είναι η πιο ασφαλής χώρα του κόσμου, σύμφωνα με την 10η έκδοση του Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης, του Ινστιτούτου Οικονομικών και Ειρήνης (IEP), που δόθηκε στη δημοσιότητα τη στιγμή που, σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχει αβεβαιότητα και φόβος για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αφού έλαβε υπόψιν 24 παράγοντες, όπως η εγκληματικότητα, η τρομοκρατία, οι εισαγωγές και εξαγωγές όπλων, ο αριθμός των κρατουμένων στις φυλακές και η συμμετοχή σε στρατιωτικές συρράξεις, το ΙΕP προχώρησε στη σύνταξη του Δείκτη.

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ισλανδία κατέλαβε την πρώτη θέση, ενώ ακολουθούν οι Δανία, Αυστρία, Νέα Ζηλανδία και Πορτογαλία.

Τη 10άδα των ασφαλέστερων χωρών συμπληρώνουν οι Τσεχία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Σλοβενία, ενώ η Κύπρος στην 17η και η Ελλάδα φιγουράρει στην 82η θέση.

Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης βρίσκονται η Συρία, το Νότιο Σουδάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και η Σομαλία.

star.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top