ΚΟΣΜΟΣ

TOYΡΚΙΑ: Βομβιστές αυτοκτονίας σκόρπισαν το θάνατο! Τουλάχιστον 28 οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες

TOYΡΚΙΑ: Βομβιστές αυτοκτονίας σκόρπισαν το θάνατο! Τουλάχιστον 28 οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες

Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν το βράδυ της Τρίτης 28.6 το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, τις οποίες ακολούθησαν πυροβολισμοί, μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ και επιβεβαίωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι, οι οποίοι κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας. Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση, άλλοι 40 ίσως και περισσότεροι τραυματίστηκαν σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους λίγο προτού περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου, γνωστοποίησε Τούρκος αξιωματούχος. Ενας εκ των δραστών άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλούμενο τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Την ίδια ώρα ένας Τούρκος αξιωματούχος όπως και αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι οι δράστες ήταν δύο και πυροδότησαν τα εκρηκτικά αφού άνοιξαν πυρ εναντίον των παρευρισκομένων. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπάθησαν να "εξουδετερώσουν" τους υπόπτους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.

Ambulances arrive outside Ataturk airport

"Ηταν πολύ ισχυρή η έκρηξη, όλοι άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση" δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk. Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται τραυματίες να κείτονται στο έδαφος εκτός κι εντός του αεροδρομίου.



Στο μεταξύ, ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο, μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα. Την ίδια ώρα ορισμένες πτήσεις που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης άλλαξαν πορεία προς άλλα αεροδρόμια, γνωστοποίησε αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Τα αεροσκάφη θα μπορούν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Ατατούρκ μέχρι τις 00.10 ώρα Κύπρου, ενώ όλες οι απογειώσεις έχουν ήδη ματαιωθεί.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top