ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οριστική αποχώρηση της ΕΔΕΚ από το Εθνικό Συμβούλιο εάν και εφόσον...

Οριστική αποχώρηση της ΕΔΕΚ από το Εθνικό Συμβούλιο εάν και εφόσον...

Στον αέρα βρίσκεται το μέλλον του Εθνικού Συμβουλίου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναμένει μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 11/7, τις προτάσεις και τις ιδέες των υπολοίπων κομμάτων.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Το Προεδρικό παρέδωσε στα κόμματα  έγγραφο με τον νέο κώδικα που θα διέπει την λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου.
 Αφορμή στάθηκαν οι κατά το Προεδρικό διαρροές του πρόσφατου παρελθόντος πρακτικών του εθνικού Συμβουλίου, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλη την μεγάλη οργή προσωπικά του Νίκου Αναστασιάδη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μίλησαν για τελεσίγραφο εκ μέρους του Προέδρου, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το όλο ζήτημα.

Την ίδια ώρα η ΕΔΕΚ, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα ανεβάζοντας περαιτέρω το πολιτικό θερμόμετρο.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που έλαβε κατά την διάρκεια Παγκύπριας Συνδιάσκεψης που έγινε το βράδυ της Τρίτης 6/7 στη Λεμεσό, ξεκαθαρίζει ότι αν βασική προϋπόθεση για συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο είναι η αποδοχή της Δ.Δ.Ο τότε δεν μένει άλλη επιλογή από την οριστική της αποχώρηση από το εν λόγω συμβουλευτικό όργανο. 

Παράλληλα, κύκλοι του κόμματος βλέπουν προσπάθεια διάλυσης του Εθνικού Συμβουλίου προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων του Προεδρικού, σε σχέση με το Κυπριακό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top