ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάντησαν τους Κύπριους αστυνομικούς, νοσηλευτές ψυχικής υγείας! - Πάνω από 600 εισαγωγές στην Αθαλάσσα!

Κατάντησαν τους Κύπριους αστυνομικούς, νοσηλευτές ψυχικής υγείας! - Πάνω από 600 εισαγωγές στην Αθαλάσσα!

Πέραν των 500 εισαγωγών στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας έχει διεκπεραιώσει η Αστυνομία Κύπρου για το έτος που μας πέρασε, με το αστυνομικό σώμα να αναλαμβάνει όλη την διαδικασία εισδοχής των ατόμων που χρήζουν ψυχιατρικής φροντίδας.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Ενώ έχουν να πατάξουν το οργανωμένο έγκλημα, έχουν να φέρουν  εις πέρας υποθέσεις κλοπών, διαρρήξεων, φονικών και άλλες παρανομίες και παραβάσεις, οι αστυνομικοί υποχρεούνται να κάνουν όλη την διαδικασία για την εισδοχή ατόμων με ψυχολογικά και ψυχικά προβλήματα.

Αυτά δεν τα λέμε εμείς, αλλά άτομα που εργάζονται στην Αστυνομία. Συγκεκριμένα πέραν από τον όγκο της δουλειάς τους έχουν να αναλάβουν και τέτοιες εργασίες, οι οποίες μάλιστα τους αποσπούν από άλλες πολύ πιο σοβαρές υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, εάν ένα άτομο χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας τότε μέλος της οικογενείας του ή μέλος της Αστυνομίας θα μετάβει στο δικαστήριο για να εκδώσει διατάγμα υποχρεωτικής ιατρικής εξέτασης.

Αφού πάρουν το χαρτί στα χέρια τους οι αστυνομικοί θα αναλάβουν την μεταφορά των ασθενών στην ψυχιατρική πτέρυγα των νοσοκομείων για εξέταση από γιατρό. Ο γιατρός αφού πρώτα εξετάσει τον ασθενή και κρίνει πως χρειάζεται νοσηλεία σε ψυχιατρείο, τότε κάνει έκθεση την όποια ο Αστυνομικός θα την παραλάβει και θα την παρουσιάσει στον δικαστή έτσι ώστε να εκδώσει διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας.

Η Αστυνομία αφού κάνει τις πιο πάνω ενέργειες είναι υποχρεωμένη να μεταφέρει για εισαγωγή στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας τους ασθενείς.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για αυτή όλη την διαδικασία απασχολούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση δυο με τρία μέλη της δύναμης για περίπου ένα οκτάωρο.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Λεμεσού, όπου εβδομαδιαία υπάρχουν τρία με τέσσερα περιστατικά τέτοιας φύσεως.

Επικοινωνώντας με την διοίκηση των Ψυχιατρικών Υπηρεσιών μας ανέφεραν πως για το έτος 2015 έχουν εκδοθεί 595 διατάγματα εισαγωγής ασθενών ενώ άλλοι 23 ασθενείς έχουν εισήχθη προαιρετικά από μόνοι τους.

Εν ολίγοις για όλη αυτή την διαδικασία απασχολείται μεγάλος αριθμός αστυνομικών ολόχρονα, αποσπώντας τους σημαντικό χρόνο από άλλες υποθέσεις που είναι πολύ πιο σοβαρές.

Ίσως θα έπρεπε η Αστυνομία να δει το θέμα αυτό λίγο πιο σοβαρά έτσι ώστε κάποια άλλη αρμόδια υπηρεσία να αναλάβει το βαρύ φορτίο της όλης διαδικασίας εισαγωγής ασθενών στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top