ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θερμοπληξία στρατιώτη: Έκαναν τρείς ώρες να φέρουν εντατικολόγο – «Φέρτε τζιαί τον Πάπα», είπε στους συγγενείς η γιατρός

Θερμοπληξία στρατιώτη: Έκαναν τρείς ώρες να φέρουν εντατικολόγο – «Φέρτε τζιαί τον Πάπα», είπε στους συγγενείς η γιατρός

Απίστευτα κενά και παραλήψεις του Νοσοκομείου Λάρνακας φέρνει στο φως η υπόθεση του νεοσύλλεκτου εθνοφρουρού, ο οποίος υπέστη θερμοπληξία την Πέμπτη 7/7 και βρίσκεται σε καταστολή στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Η κατάσταση της υγείας του

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε, ο 18χρονος εθνοφρουρός Λοίζος Παναγιώτου, μεταφέρθηκε τις πρωινές ώρες του Σάββατου 9/7 στο τμήμα Εντατικής Θεραπείας, του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας μετά από παρότρυνση γιατρού από το Ισραήλ.

Η κατάσταση του παραμένει σοβαρή όμως τα μηνύματα είναι θετικότερα σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι συγγενείς από τους θεράποντες γιατρούς. Ο 18χρονος υποβλήθηκε σε αξονικό έλεγχο όπου κατέδειξε οίδημα στον εγκέφαλο αλλά και πρόβλημα στο συκώτι. Ο νεοσύλλεκτος εθνοφρουρός θα παραμείνει σε καταστολή μέχρι και την Τρίτη 12/7.

 Ξεφόρτωνε νερά για το ΚΨΜ

Όλα άρχισαν την Πέμπτη το πρωί, όταν ο 18χρονος, μαζί με άλλους στρατιώτες ξεφόρτωναν νερά για το ΚΜΨ. Ο Λοίζος ένιωσε αδιαθεσία ζητώντας από τον αξιωματικό γύρω στις 14:00 το μεσημέρι να ξεκουραστεί δίνοντας του αδεία να κοιμηθεί στον θάλαμο.

Ο νεοσύλλεκτος στρατιώτης είχε ενημερώσει την μητέρα του για το περιστατικό μέσω μηνύματος γράφοντας της «μάμα εν είμαι καλά».

Γύρω στις 16:00 το απόγευμα, η μητέρα του άρχισε να τον ψάχνει με μηνύματα και τηλέφωνα χωρίς καμία ανταπόκριση.

Όπως πληροφορήθηκε η οικογένεια από αξιωματικούς, ο Λοΐζος, γύρω στις 18:00 με 19:00, ένιωσε ξανά έντονη αδιαθεσία και ενώ στρατιώτες τον μετέφεραν στον γιατρό του στρατοπέδου αυτός έχασε τις αισθήσεις του.

 Έκαναν τρεις ώρες να φέρουν εντατικολόγο – «Φέρτε τζαι τον Πάπα»

Αμέσως και αφού η κατάσταση του κρίθηκε ως σοβαρή μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για να εισαχθεί στην εντατική μονάδα μεταξύ των ωρών 19:00 και 20:00.

Το τραγικό της όλης υποθέσεως είναι ότι το εν λόγω Νοσοκομείο δεν διαθέτει εντατικολόγο.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η οικογένεια να ζητάει επιτακτικά όπως έρθει άμεσα εντατικολόγος από άλλο Νοσοκομείο ώστε να εξετάσει τον 18χρονο.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στην ιστοσελίδα μας στενό συγγενικό πρόσωπο του εθνοφρουρού, οι ώρες περνούσαν χωρίς καμία ανταπόκριση.

Έτσι η οικογένεια ανάλαβε αυτοβούλως να εντοπίσει ενταντικολόγο για να τον καλέσει στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Η κίνηση αυτή ενόχλησε συγκεκριμένη γιατρό όπου σύμφωνα με το στενό συγγενικό πρόσωπο τους είπε επιδεκτικά: «Φέρτε τζαι τον Πάπα».

Εν τέλει ο εντατικολόγος εμφανίστηκε στις 23:00 το βράδυ για να αναφέρει στην οικογένεια ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή.

Την Παρασκευή 8/7 σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο ThemaOnline το ίδιο συγγενικό πρόσωπο εμφανίστηκε άλλος εντατικολόγος γύρω στις 13:00 το μεσημέρι.

Εντατικολόγος από Ισραήλ και παρέμβαση Υπουργού Άμυνας 

Μετά από παρεμβάσεις του Υπουργού Άμυνας το Σάββατο 9/7 έφτασε εντατικολόγος από το Ισραήλ ο οποίος έκρινε ότι υπήρχαν ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λάρνακας και ζήτησε όπως μεταφερθεί ο 18χρονος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top