ΚΟΣΜΟΣ

Αυτόματα στη διαδικασία για εκλογή νέου ηγέτη των Εργατικών ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Αυτόματα στη διαδικασία για εκλογή νέου ηγέτη των Εργατικών ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Την αυτόματη συμμετοχή του νυν αρχηγού του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν στην εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης νέου ηγέτη αποφάσισε μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση περίπου έξι ωρών το βράδυ της Τρίτης η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή των Βρετανών Εργατικών.

Η συνεδρίαση της επιτροπής ακολούθησε την υποβολή υποψηφιότητας για την ηγεσία του κόμματος από τη βουλευτή Άντζελα Ιγκλ με τη στήριξη τουλάχιστον 51 βουλευτών και ευρωβουλευτών, όπως ορίζει το καταστατικό.

Η επιτροπή κλήθηκε μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης να ερμηνεύσει μια επίμαχη παράγραφο του καταστατικού, η οποία σύμφωνα με τους αντιπάλους του κ. Κόρμπιν ορίζει πως και ο απερχόμενος ηγέτης πρέπει να έχει τη στήριξη του 20% της κοινοβουλευτικής ομάδας για να είναι ξανά υποψήφιος. Η έντονη αμφισβήτηση του κ. Κόρμπιν από τους βουλευτές του σημαίνει ότι θα ήταν δύσκολο να εξασφαλίσει επαρκή στήριξη.

ΚΥΠΕ

 

Εν τέλει η επιτροπή με ψήφους 18-14 έκρινε ότι ο κ. Κόρμπιν δε χρειάζεται να συλλέξει υπογραφές βουλευτών για να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία στην ψηφοφορία που θα γίνει μεταξύ των εγγεγραμμένων μελών του κόμματος.

 

Ο κ. Κόρμπιν αναδείχθηκε αρχηγός των Εργατικών πέρυσι με την ψήφο του 60% των μελών και θεωρεί ότι και πάλι μπορεί να επικρατήσει έναντι των αντιπάλων του έχοντας τη στήριξη των εργατικών συνδικάτων και χιλιάδων αριστερών ακτιβιστών. Τους τελευταίους μήνες κατά τους οποίους αμφισβητείται από τους βουλευτές του χιλιάδες νέα μέλη έχουν εγγραφεί στο κόμμα, στην πλειοψηφία τους για να στηρίξουν τον αριστερό πολιτικό, όπως πιστεύει ο ίδιος και οι συνεργάτες του.

 

Ωστόσο, η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης ότι όσοι έχουν εγγραφεί μέλη το τελευταίο εξάμηνο δε θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές εκλογές. Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι εξαιρεί περίπου 100.000 νέα μέλη των Εργατικών. Παράλληλα το κόστος εγγραφής αυξήθηκε από 3 σε 25 λίρες.

 

Ο κ. Κόρμπιν εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την έκβαση της συνεδρίασης, υποσχόμενος ότι θα ενδυναμώσει το κόμμα. Παρόλα αυτά, ορισμένοι από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους μιλούν πλέον ανοιχτά για ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος ή κάποιας «μονομερούς ανεξαρτητοποίησης» της κοινοβουλευτικής ομάδας σε περίπτωση που ο Τζέρεμι Κόρμπιν νικήσει την κα Ιγκλ και όποιον άλλο πιθανό υποψήφιο διατηρώντας την ηγεσία.

 

Το 80% της κοινοβουλευτικής ομάδας υπερψήφισε πρόσφατα πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του κ. Κόρμπιν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top