Σε €28,4 εκ. ανήλθαν το 2014 οι δαπάνες για περιβαλλοντική προστασία στη βιομηχανία

Σε €28,4 εκ. ανήλθαν το 2014 οι δαπάνες για περιβαλλοντική προστασία στη βιομηχανία

Σε €28,4 εκατομμύρια ή σε 0,16% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), ανήλθαν το 2014 οι συνολικές δαπάνες για δραστηριότητες και ενέργειες που αφορούν περιβαλλοντική προστασία στη βιομηχανία, σε σύγκριση με €30,5 εκ. ή 0,17% του ΑΕΠ το 2013, σύμφωνα με τ’ αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία.

Οι αντίστοιχες δαπάνες στις χώρες-μέλη της ΕΕ υπολογίζονται κατά μέσο όρο σε 0,4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Κατά τομέα δραστηριότητας, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, οι μεταποιητικές βιομηχανίες κατέγραψαν δαπάνες ύψους €23,1 εκ., τα ορυχεία και λατομεία και οι επιχειρήσεις παροχής ηλεκτρικού ρεύματος €5,1 εκ. και οι επιχειρήσεις επεξεργασίας και παροχής νερού €0,2 εκ.

Στον τομέα της μεταποίησης, όπου παρουσιάζονται και οι περισσότερες δαπάνες, ο κλάδος παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων πραγματοποίησε δαπάνες ύψους €9,1 εκ., η βιομηχανία τροφίμων €6,6 εκ., η ποτοποιία €1,9 εκ. και η βιομηχανία παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων €1,2 εκ.

Κατά περιβαλλοντικό πεδίο, οι δαπάνες αφορούσαν τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης €10,6 εκ., τη διαχείριση των αποβλήτων €9,0 εκ., τη διαχείριση των λυμάτων €6,4 εκ. και άλλες ενέργειες όπως την πρόληψη ή μείωση του θορύβου και των κραδασμών, την προστασία του εδάφους και των υπόγειων υδάτινων πόρων και την προστασία των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας €2,1 εκ.


ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τραγωδία στο Κίτι: Έχασε τη ζωή του 31χρονος Ελληνοκύπριος μετά από ατύχημα με αλεξίπτωτο σε παραλία – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Τραγωδία στο Κίτι: Έχασε τη ζωή του 31χρονος Ελληνοκύπριος μετά από ατύχημα με αλεξίπτωτο σε παραλία – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Γύρω στις 08:30 σήμερα το πρωί ενώ δύο Eλληνοκύπριοι πετούσαν με μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα πλαγιάς paramotor glider (τύπος ανεμοπτέρου που έχει βενζινοκίνητο κινητήρα με έλικα στο πίσω μέρος) (ο καθένας το δικό του) στην παραλιακή περιοχή Παρασόλια στο Κίτι.

BEST OF TOTHEMAONLINE