ΚΟΣΜΟΣ

Έχουμε πραξικόπημα και στην Αρμενία; Ομάδα ενόπλων κατέλαβε αστυνομικό τμήμα στην Αρμενία και ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης

Έχουμε πραξικόπημα και στην Αρμενία; Ομάδα ενόπλων κατέλαβε αστυνομικό τμήμα στην Αρμενία και ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης

Μια ομάδα ενόπλων κατέλαβε αστυνομικό κτίριο στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γερεβάν, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γραφείου Τύπου της αστυνομίας.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Τass, για το περιστατικό δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπάρχουν τραυματίες.

Οι στασιαστές, που είναι υποστηρικτές του αντιφρονούντα Ζιραΐρ Σελιφιάν, ο οποίος συνελήφθη στις 20 Ιουνίου και κατηγορείται για οργάνωση εγκληματικής ομάδας, ανακοίνωσαν «την πρόθεση τους να αλλάξουν την κατάσταση στην Αρμενία» μέσω «ένοπλης εξέγερσης» σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ομάδα των στασιαστών.

«Έχουμε καταλάβει μια από τις κύριες αστυνομικές βάσεις στο Γερεβάν και ελέγχουμε το αστυνομικό τμήμα Ερεμπούνι, στα νότια της αρμενικής πρωτεύουσας», αναφέρουν οι στασιαστές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Αρμενίας αναφέρεται ότι οι κρατικές υπηρεσίες εργάζονται κανονικά και η αστυνομία εκτελεί πλήρως τα καθήκοντα της για διασφάλιση της δημόσιας τάξης.
«Σήμερα μια ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα και κρατά εκεί ομήρους υπό την απειλή βίας», αναφέρει η ανακοίνωση

«Την ίδια ώρα οι στασιαστές προβαίνουν περιοδικά σε διασπορά λανθασμένων πληροφοριών μέσω των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την έναρξη ένοπλης εξέγερσης και την κατάληψη κτιρίων», σημειώνεται.

Η Υπηρεσία αναφέρει επίσης ότι αυτή τη στιγμή διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τους ενόπλους για ειρηνική παράδοση τους στις αρχές.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top