ΚΟΣΜΟΣ

Συλλαμβάνονται ένας ένας οι δικαστές στην Τουρκία

Συλλαμβάνονται ένας ένας οι δικαστές στην Τουρκία

Συλλαμβάνονται ένας ένας οι 2,745 δικαστές και εισαγγελείς για τους οποίους λήφθηκε απόφαση σύλληψης. Οι δικαστές συλλαμβάνονται λόγω των σχέσεών τους με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν το οποίο βρίσκεται, όπως κατήγγειλε η Κυβέρνηση, πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος. Συνελήφθη ακόμη και ο εισαγγελέας της υπόθεσης Εργκένεκον στο Ερζιντζάν ,Οσμάν Σανάλ.

Απόφαση για σύλληψη έχει ληφθεί για 140 ανώτατους δικαστές, 48 δικαστές του Συμβουλίου του Κράτους με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Αστυνομία πήγε στο Συμβούλιο του Κράτους όπου είχαν συγκεντρωθεί οι δικαστές και συνέλαβε 10 από αυτούς. Στη συνέχεια συνελήφθησαν και 11 ανώτατοι δικαστές. 

Συνελήφθη επίσης και το μέλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Αλπαρσλάν Αλτάν και στη συνέχεια επίσης το μέλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Ερντάν Τερτζάν.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top