ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Bρετανικές Βάσεις θα κόψουν τις ακακίες που χρησιμοποιούνται για την παράνομη παγίδευση πουλιών «Δεν εξυπηρετούν τίποτα-Κίνδυνος για το προσωπικό των Βάσεων»

Οι Bρετανικές Βάσεις θα κόψουν τις ακακίες που χρησιμοποιούνται για την παράνομη παγίδευση πουλιών «Δεν εξυπηρετούν τίποτα-Κίνδυνος για το προσωπικό των Βάσεων»

Στο κόψιμο και άλλων ακακιών στο Κάβο Πύλα, πριν την επερχόμενη εποχή παράνομης παγίδευσης πουλιών, θα προχωρήσουν αυτή τη βδομάδα οι Βρετανικές Βάσεις, όπως αναφέρουν σε σημερινή (18/7) τους ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση οι Βρετανικές Βάσεις αναφέρουν ότι «οι ακακίες έχουν φυτευτεί και ποτίζονται παράνομα για να μεγαλώσουν από παγιδευτές πουλιών» και προσθέτουν ότι «η πρόσφατη αερoφωτογράφηση της περιοχής έχει αποκαλύψει ότι οι παγιδευτές έχουν επιστρέψει στις περιοχές που είχαν κοπεί οι ακακίες, έχουν ξαναφυτέψει ακακίες και έχουν τοποθετήσει νέο αρδευτικό σύστημα και αυτό τώρα θα αφαιρεθεί».

Αναφέρουν επίσης ότι «η αεροφωτογράφηση έχει αποκαλύψει επίσης πως οι παγιδευτές έχουν δημιουργήσει διαδρόμους ανάμεσα στους θάμνους για να τοποθετήσουν τα δίχτυα παγίδευσης, τα οποία παγιδεύουν χιλιάδες προστατευόμενα Black Caps και άλλα μεταναστευτικά πουλιά».

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Βάσεων Sean Tully δήλωσε ότι «η εξάλειψη της παγίδευση πουλιών και η προστασία του περιβάλλοντος στις Βάσεις παραμένει μία από τις πιο κύριες προτεραιότητες των Βάσεων», προσθέτοντας ότι «δεν θα υπάρξει  καμία ανοχή όσον αφορά την αφαίρεση της ακακίας από το Κάβο Πύλα». 

«Η παγίδευση πουλιών είναι παράνομη σε όλη  την Κύπρο και οι Βάσεις δεν θα ανεχτούν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα που πραγματοποιείται εδώ», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι «η ακακία είναι ένα φυτό το οποίο δεν μπορεί να φαγωθεί και δεν χρησιμοποιείται σε κανένα προϊόν, είναι ένα χωροκατακτητικό είδος που δεν εξυπηρετεί σε τίποτε εκτός από το να βοηθά στην παράνομη παγίδευση των πουλιών».
 
«Η ακακία αποτελεί επίσης κίνδυνο για το προσωπικό των Βάσεων κατά τη διάρκεια ασκήσεων στο Πεδίο Βολής της περιοχής  Καβο Πύλα, όπου οι σωλήνες άρδευσης προκαλούν κίνδυνο να σκοντάψουν και επίσης περιορίζεται το οπτικό πεδίο κατά την διάρκεια ασκήσεων με πραγματικά πυρά», πρόσθεσε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ανώτατος Αξιωματούχος της Διοίκησης των Βρετανικών Βάσεων Δρ Philip Rushbrook είπε ότι «με αυτόν τον τρόπο, θα προστατευτούν τα πουλιά αλλά και το περιβάλλον», προσθέτοντας ότι «το Κάβο Πύλα είναι μία από τις πολλές Ειδικές Ζώνες Διατήρησης μέσα στις περιοχές των Βάσεων.

Λόγω αυτού, έχουμε νομική υποχρέωση να αφαιρέσουμε τις ακακίες από αυτές τις περιοχές, όπως και το Τμήμα Δασών στο Κάβο Γκρέκο και στην λίμνη της Ορόκλινης στη Λάρνακα».

 Ανέφερε επίσης ότι «μέχρι και την περασμένη βδομάδα, έχουν γίνει προτάσεις στους κοινοτάρχες των τοπικών κοινοτήτων για να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα αφαίρεσης των ακακιών ανάμεσα στις οποίες και η πληρωμή χωριανών για να αναλάβουν την εργασία», προσθέτοντας ότι «παρόλα αυτά οι προσφορές δεν έγιναν αποδεκτές και οι Βάσεις έχουν αποφασίσει να αφαιρέσουν τις ακακίες».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top