ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Το φιάσκο με τον τζιχαντιστή που φορούσε «βραχιολάκι» - Εκτεθειμένη η γαλλική αστυνομία

Γαλλία: Το φιάσκο με τον τζιχαντιστή που φορούσε «βραχιολάκι» - Εκτεθειμένη η γαλλική αστυνομία

Η εκκλησιά στη Ρουέν που αποκεφαλίστηκε ο ιερέας ήταν σε λίστα συλληφθέντος τζιχαντιστή από το 2015, αλλά μέτρα ασφαλείας δεν υπήρχαν.

Κάτω από τη μύτη των γαλλικών αρχών, ο 19χρονος σφαγέας της Νορμανδίας, Αντέλ Κερμίς, σχεδίαζε το τρομοκρατικό κτύπημα σε εκκλησία κοντά στην Ρουέν παρά το γεγονός ότι το όνομά του ήταν στη λίστα της γαλλικής αστυνομίας με τους πιθανούς τρομοκράτες, σύμφωνα με δημοσίευμα στο protothema.gr. 

Η γαλλική αστυνομία εμφανίζεται ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη καθώς όχι μόνο δεν κατάφερε να παρακολουθήσει τον δράστη αλλά αμέλησε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στην εκκλησία για την οποία ήξερε από το 2015 ότι θα μπορούσε να γίνει στόχος του Ισλαμικού Κράτους, όπως αποκαλύπτει σήμερα η βρετανική εφημερίδα "Express".  

Οι γαλλικές Αρχές παρακολουθούσαν από το 2015 τον Αντέλ Κερμίς, έναν από τους δύο δράστες της χθεσινής επίθεσης στην εκκλησία κοντά στη Ρουέν της Νορμανδίας, σύμφωνα με εισαγγελέα αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας.

Ο Κερμίς και ο συνεργός του - μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί - εισέβαλαν την Τρίτη 26/7, στην εκκλησία εν ώρα λειτουργίας και ανάγκασαν τον ιερέα Ζακ Αμέλ να γονατίσει πριν του κόψουν τον λαιμό και βιντεοσκοπήσουν την πράξη τους. Και οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά.Ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν είπε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση και ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες συλλήψεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top