ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι φθηνότερες υπεραγορές ανά επαρχία - ΠΙΝΑΚΕΣ

Οι φθηνότερες υπεραγορές ανά επαρχία - ΠΙΝΑΚΕΣ

Παρατηρητήριο τιμών το οποίο αφορά τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης, που ίσχυαν στις 25 Ιουλίου 2016 στις μεγάλες υπεραγορές, σε όλες τις επαρχίες, δημοσιοποιεί η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της καλύτερης πληροφόρησης των καταναλωτών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το Παρατηρητήριο Τιμών αφορά μεγάλες υπεραγορές και περιλαμβάνει 484 βασικά καταναλωτικά προϊόντα.

Για τη συγκριτική αξιολόγηση των υπεραγορών σε επαρχιακό επίπεδο, η Υπηρεσία έχει επιλέξει από το Παρατηρητήριο των βασικών καταναλωτικών προϊόντων, τα κοινά προϊόντα δηλαδή αυτά που πωλούνται ταυτόχρονα στις μεγάλες υπεραγορές, που παρακολουθεί η Υπηρεσία, ανά επαρχία.

Οι καταναλωτές προτρέπονται όπως χρησιμοποιούν το Παρατηρητήριο Τιμών μεγάλων υπεραγορών, για να ενημερώνονται λεπτομερώς για τη διακύμανση των τιμών. Τονίζεται ότι το Παρατηρητήριο Τιμών είναι διαδραστικό και παρέχει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επιλέξουν συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων και να δουν αναλυτικά τις τιμές του κάθε προϊόντος που ισχύουν ανά υπεραγορά.

Πρόσβαση στο Παρατηρητήριο Τιμών παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mcit.gov.cy/ccps.

Η Υπηρεσία διευκρινίζει ότι προϊόντα πιθανόν να παρουσιάζουν την ίδια φθηνότερη τιμή σε περισσότερες από μία υπεραγορές. Τονίζεται ακόμη ότι τα κοινά προϊόντα του Παρατηρητηρίου Τιμών ενδέχεται να διαφέρουν τόσο μεταξύ των επαρχιών όσο και με τα κοινά προϊόντα των Παρατηρητηρίων προηγούμενων ημερομηνιών. Ως εκ τούτου, η οποιαδήποτε σύγκριση του συνολικού κόστους των κοινών προϊόντων ενός Παρατηρητηρίου Τιμών με προηγούμενα ή και μεταξύ των επαρχιών, πρέπει να αποφεύγεται.

Από τη βάση δεδομένων με τις τιμές των κοινών προϊόντων στις 25 Ιουλίου 2016 προκύπτουν οι πιο κάτω συγκεντρωτικές γραφικές παραστάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν:
· Το σύνολο των κοινών προϊόντων που πωλούνται στις υπεραγορές ανά επαρχία.
· Το συνολικό κόστος για τα κοινά προϊόντα, ανά υπεραγορά (βάσει του οποίου κατατάσσονται οι υπεραγορές από τη φθηνότερη στην ακριβότερη).
· Τον αντίστοιχο Δείκτη Τιμών Υπεραγορών (για την παρουσίαση του Δείκτη Τιμών Υπεραγορών υπολογίζεται το συνολικό κόστος του καλαθιού για τα κοινά προϊόντα που πωλούνται στις μεγάλες υπεραγορές της κάθε επαρχίας, καθορίζεται η φθηνότερη υπεραγορά με Δείκτη Τιμών Υπεραγορών το εκατό τοις εκατό (%) και οι υπόλοιπες κατατάσσονται ανάλογα, ώστε να φαίνεται πόσο τοις εκατό (%) ακριβότερες είναι από τη φθηνότερη).
· Τον αριθμό των φθηνότερων κοινών προϊόντων που παρουσιάζει η κάθε υπεραγορά ανά επαρχία.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top